Presa germana: Vadim, in spatele unei bande de hoti romani din Germania

Marti, 09 Septembrie 2008, ora 10:45
9803 citiri
Presa germana: Vadim, in spatele unei bande de hoti romani din Germania

Un nou scandal zguduie clasa politica din Romania dupa ce in presa germana au aparut mai multe articole potrivit carora o banda de hoti din Germania ar opera la comanda unor oameni politici romani, numele vehiculat fiind cel al liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor.

"Romania ar putea deveni din nou tinta unor bombe in care oamenii politici sunt acuzati de coruptie", titreaza Deutsche Welle intr-un articol publicat luni.

Aceeasi publicatie scrie ca in presa germana au aparut, ca ciupercile dupa ploaie, fel de fel de articole ce contin informatii despre o banda de hoti ce opera sub oladuirea discreta a unor persoane cu rang inalt din Bucuresti.

Bomba a explodat odata cu prinderea a cinci persoane de cetatenie romana care au furat un telefon mobil, la Essen. Daca in mod normal romanii ar fi urmat sa fie amendati si eliberati, in conformitate cu legile din landul Renania de Nord-Westfalia, modul de operare a fost schimbat dupa ce cotidianul german "Pforzheimer Zeitung" a anuntat ca cei cinci hoti romani, trei barbati si doua femei, sunt, de fapt, capii unui iceberg mafiot.

Banda de hoti romani ce isi ducea veacul prin Germania se ocupa cu furtul unor obiecte de lux, precum ceasuri scumpe sau bijuterii. Lucrurile s-au precipitat dupa ce autoritatile din Pforzheim au emis un mandat de arestare pe numele romanilor.

Dovada adusa de autoritatile germane au fost amprentele identice cu cele existente in baza de date a Politiei germane, colectate cu ocazia furtului unor obiecte de lux - noua ceasuri in valoare de peste 100 000 de euro.

Potrivit procurorului german Christian Lorenz, romanii sunt suspectati de 31 de furturi. "Trebuie sa aflam cine se afla in spatele bandei de hoti", a declarat aceeasi sursa.

Ajutati de autoritatile romane, germanii au aflat ca cei cinci romani fac parte din banda "Garda", al carei sediu principal se afla in Romania, la Bistrita. Datorita unuia dintre hoti, Gheorghe H, autoritatile germane au aflat ca Dorinel P. este inculpatul principal in procesul bandei de hoti.

"Pforzheimer Zeitung" scrie despre Dorinel P. ca ar fi un om foarte periculos, cu relatii in serviciile secrete romane si cu scena politica de la Bucuresti. Acelasi Dorinel P. ar putea fi insa, potrivit presei germane, si victima unei razbunari, tradat de propriul sau stat, urmarit pe nedrept si tratat inuman.

"Pforzheimer Zeitung" mai scrie ca "Garda", al caruit sediu este clubul "Baby Blue" din Bistrita si detinut de Dorinel P., se ocupa cu recutarea tinerilor fara viitori, pe care ii trimitea in Germania la furat.

Dupa ce au identificat mai multe limuzine cu nume de Romania survoland zona in care era retinut Gheorghe H., cel care il da in gat pe Dorinel P., anchetatorii au aflat ca aproape jumatate din valoarea furturilor bandei ar fi revenit "contractantilor", in principal Partidului Romania Mare.

In replica, liderul PRM a cerut in mod public SRI si SIE sa verifice acuzatiile ce sunt aduse Partidului Romania Mare, se mentioneaza in materialul aparut in "Romania Libera".

"Statul roman ar trebui sa isi faca griji cu privire la imaginea lui. Daca este adevarat ceea ce spune martorul principal, Gheorghe H., inseamna ca la Bucuresti este ignorat complet faptul ca fosti membrii ai Securitatii au format o organizatie numita "Garda", implicata in activitati criminale", se arata in articolul aparut recent in "Pforzheimer Zeitung".

Mai mult, conform declaratiilor lui Gheorghe, activitatea "Garzii" a inceput imediat dupa caderea lui Ceausescu. Printre membrii sai se afla inclusiv lucratori vamali din Romania. Organizatia are relatii sus-puse in lumea politica de la Bucuresti, care se intind chiar pana la Ministerul de Interne si cel de Externe.

Scandal în industria Big Pharma. Alianţa Pfizer-BioNTech, dată în judecată pentru încălcarea patentelor pentru vaccinul antiCovid
Scandal în industria Big Pharma. Alianţa Pfizer-BioNTech, dată în judecată pentru încălcarea patentelor pentru vaccinul antiCovid
Alianţa Pfizer-BioNTech a fost dată în judecată, joi, 25 aprilie, de grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline (GSK), care acuză că cele două companii i-au încălcat patentele asociate...
Document secret. Armata Germană face planuri cum va hrăni mii de soldați americani în timp ce se îndreaptă spre frontul estic al NATO
Document secret. Armata Germană face planuri cum va hrăni mii de soldați americani în timp ce se îndreaptă spre frontul estic al NATO
Șefii armatei germane întocmesc planuri privind modul în care vor hrăni mii de soldați americani și le vor realimenta tancurile în timp ce se îndreaptă spre frontul estic al NATO, ca parte...
#Corneliu Vadim Tudor, #PRM, #Germania, #banda, #hoti, #Bistrita, #coruptie, #scandal , #ancheta