Presedintele CJ Brasov, cercetat pentru abuz si delapidare

Vineri, 30 Martie 2012, ora 08:33
2600 citiri
Presedintele CJ Brasov, cercetat pentru abuz si delapidare

Aristotel Cancescu, presedintele Consiliului Judetean Brasov, este cercetat pentru abuz in serviciu si delapidare.

Consiliul Judetean Brasov a "investit" ilegal mai bine de doua milioane de euro intr-un club privat (Societatea de Patinaj 1898), care a dat faliment intre timp.

Procurorii DNA vor sa afle care au fost motivele pentru care CJ Brasov a aprobat finantarea ilegala a investitiilor intr-o cladire aflata in proprietatea unei asociatii private, scrie Evenimentul Zilei.

Judetul Brasov a devenit membru al clubului sportiv privat "Societatea de patinaj", la sfarsitul anului 2005. Intre 2006 si 2010, Consiliul Judetean Brasov a aprobat investitii de circa 3 milioane de euro (11,5 milioane de lei) in club, atat pentru functionarea acestuia, cat si pentru lucrari de proiectare, renovare amenajare si dotare a bazei.

Pentru a beneficia de fonduri publice precum cele cheltuite de Cancescu pentru clubul Olimpia (cum este cunoscuta baza Societatii de patinaj), acesta trebuia sa fie declarat de interes public. Aceasta se poate face numai prin Hotarare de Guvern.

Timp de 5 ani, nimeni din CJ Brasov nu a cerut Societatii de Patinaj sa prezinte Hotararea de Guvern prin care a fost declarata de utilitate publica.

Abia in 2010, C.J. Brasov a "realizat" ca a cheltuit banii ilegal, deoarece clubul nu era recunoscut de Guvern de utilitate publica si a dat in judecata Societatea.

Primaria Brasov a cerut in instanta rezolutiunea contractului de vanzare a terenului. Ea acuza Societatea de Patinaj ca nu a respectat obligatia contractuala, de a nu folosi terenul in alte scopuri decat patinajul.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Aristotel Cancescu dosar DNA, #presedinte CJ Brasov ancheta, #Cancescu delapidare dosar DNA , #ancheta