Ziare.com

Primaria Mangalia face ordine in contractele pentru terenurile de pe litoral

Luni, 27 Octombrie 2008, ora 22:56

   

Primaria Mangalia face ordine in contractele pentru terenurile de pe litoral
Primaria Mangalia va rezilia sau renegocia contracte incheiate, in perioada 2005 - 2007, cu zeci de societati comerciale care au primit prin asociere, concesiune sau inchiriere terenuri in sudul litoralului, a anuntat, luni, primarul Claudiu Tusac.

Primarul a sustinut, intr-o conferinta de presa, ca neregulile ar fi fost constatate in urma unui audit intern, cat si extern, la care, pe langa sumele mici incasate de municipalitate, respectarea clauzelor contractuale nu ar mai fost urmarita, arata NewsIn.

Terenuri la pret de o paine

"Cand se lua terenul se facea ce se dorea, la mica intelegere. Pentru 100 de mp se platea lunar valoarea unui pachet de tigari, o paine sau o cutie de chibrituri pentru un teren pe malul marii, intravilan, cu plaja in fata", a afirmat primarul Tusac.

Contractele la care a facut referire primarul au fost incheiate in perioada 2005 - 2007.

"Toate aceste contracte sunt din perioada 2005-2007, unele cu acte aditionale, perioada in care presedintele comisiei de urbanism era Viorel Oleniuc (PNL), iar primar era Zanfir Iorgus (PDL)", a declarat, luni, actualul edil al Mangaliei, Claudiu Tusac (PSD).

Tusac sustine ca sunt societati care au terenuri inchiriate sau in contract de asociere cu Administrarea Domeniului Public si Privat al primariei municipiului Mangalia si care, pentru un metru patrat, ar plati in medie intre 640 de lei vechi si 1.840 de lei vechi pe luna.

La cat ar fi ajuns bugetul local?

Primarul sustine ca este vorba atat de terenuri din centrul municipiului, cat si de terenuri din statiunile Neptun, Jupiter, Olimp, Saturn, Venus si ca, potrivit agentiilor imobiliare, tariful perceput ar trebui sa fie intre 100.000 de lei vechi si cel putin 360.000 de lei vechi pentru un metro patrat pe luna.

Primarul Mangaliei a precizat ca in cazul in care terenurile ar fi fost inchiriate cu cel putin 5 euro/mp/luna, suma incasata la bugetul local ar fi depasit 2.000.000 de euro.

Claudiu Tusac a subliniat insa ca nu societatile sunt cele care trebuie trase la raspundere, ci persoanele, inclusiv functionarii publici din Primaria Mangalia care au avizat astfel de contracte si nu au urmarit respectarea lor si a precizat ca primaria va incepe o evaluare a actualelor contracte.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1588 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

PRIMARE

Ia vezi ce magarie se petrece pe domeniul public,pe str.Rozelor,unde ai dat loc de constructie,desteptule

 

aprobare

Domnule Tusac,
Cine a dat aprobare pentru constructia hidoasa (care "ia fata"unui bloc intreg)pe Portului,vis a vis de "Maxy Discount ?Este cumva o plata pentru Partidul Conservator?Si atitea alte constructii incepute dupa preluarea mandatului de primar?Sunt de acord ca vechea administratie a savirsit mari abuzuri si ilegalitati,dar dece se continua pe aceeasi linie?Unde sunt promisiunile din campania electorala?Ori poate se confirma birfele ca "au plecat ai lor si au venit tot ai lor"

 

aprobare II

Daca ai putin timp de plimbare d-le Tusac,ia-o agale prin centru si vezi ce "frumos"arata acesta si cit de "judicios"este folosit spatiul public prin constructiile care se potrivesc de minune cu zicala:"ca nuca in perete":terasele de pe faleza ale fratilor LUCA,constructia tip vagon a d-nei Boanta(linga care se va ridica al doilea vagon si probabil si o locomotiva tot ale fostei sefe dela ICS-Mixt-Mangalia!),strada V.Parvan cu toate chiosculetele si circiumioarele de doua si trei mese;poate va interesati si cum a obtinut patroana dela "Briel"terenul pentru toate magazinele pe care le-a inaugurat in acest an;si daca reusiti aceasta plimbare ,va mai dau si alte trasee!

 

ca sa mai ia si el ceva

Face ca sa vada daca lui i-a ramas ceva, este logic

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor