Primarul din Targu Secuiesc, arestat preventiv

Sambata, 12 Martie 2011, ora 22:12
2448 citiri
Primarul din Targu Secuiesc, arestat preventiv
Foto: napocanews.ro

Magistratii Tribunalului Covasna au decis, sambata, arestarea preventiva pentru 29 de zile a primarului din Targu Secuiesc, Racz Karoly, retinut vineri de DNA pentru luare de mita.

Primarul municipiului Targu Secuiesc, Racz Karoly, a fost retinut vineri de DNA pentru luare de mita, dupa ce a primit 41.000 de lei de la administratorul unei firme care livra produse de cariera si balastiera, pentru derularea fara probleme a unui acord incheiat intre societate si primarie.

Potrivit unui comunicat remis presei procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Brasov il cerceteaza pe Racz Karoly, primarul municipiului Targu Secuiesc, acuzat de luare de mita in forma continuata (zece acte materiale).

Din ordonanta de punere in miscare a actiunii penale reiese ca, dupa incheierea, pe 15 februarie 2010, a unui acord-cadru de prestari servicii intre Municipiul Targu Secuiesc si o societate comerciala (acord ce avea ca obiect furnizarea de produse de cariera si balastiera), Karoly, in calitatea sa de primar, i-a cerut administratorului respectivei societati - denuntator in cauza - o suma de bani neprecizata in scopul derularii fara probleme a contractului (respectiv emiterea de comenzi din partea primariei si aprobarea cu celeritate a platii produselor livrate).

Astfel, in perioada aprilie 2010- februarie 2011, primarul a primit de la administratorul firmei, cu titlu de mita, suma totala de 41.000 de lei, astfel: cate 4.000 de lei lunar in perioada aprilie-octombrie 2010, 10.000 de lei in luna noiembrie 2010 si 3.000 de lei pe 17 februarie.

In plus, in cursul zilei de joi a fost organizat un flagrant, cand s-a constatat ca Racz Karoly a mai primit 10.000 de lei de la denuntator, potrivit procurorilor.

Primarul a fost retinut vineri pentru 24 de ore, iar sambata a fost prezentat Tribunalului Covasna, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#primar ratinut mita, #procurori DNA arestare preventiva , #ancheta