Raport SUA: Incalzirea globala va fi resimtita in curand de fiecare american

Sambata, 19 Iulie 2008, ora 13:20
4250 citiri
Raport SUA: Incalzirea globala va fi resimtita in curand de fiecare american

Incalzirea globala va avea in curand efecte serioase pe care le va resimti fiecare american, indiferent de zona in care locuieste, cel mai grav afectati urmand sa fie batranii si copiii.

Potrivit unui raport realizat de Agentia americana de Protectie a Mediului (EPA), fiecare regiune a SUA va fi afectata de schimbarile climatice, cele mai expuse fiind regiunile de coasta, informeaza FoxNews.

Acelasi studiu arata ca batranii, copiii, dar si saracii si imigrantii vor avea cele mai mari probleme de sanatate din cauza modificarilor de clima.

Potrivit specialistilor consultati si simularilor pe calculator, temperaturile la nivel global vor creste cu 2 grade Celsius, pana in 2050, si cu 7,5 grade Celsius, pana la sfarsitul acestui secol.

Localitatile se vor confrunta cu o degradare a calitatii aerului si numeroase inundatii, specialistii anticipand si o crestere a raspandirii bolilor provocate de mancarea contaminata, apa infestata sau de inmultirea gandacilor.

Jurnalistii de la FoxNews sustin ca raportul EPA detaliaza, pentru prima data, modul in care schimbarile climatice vor "accentua diferentele deja evidente in sistemul american de asistenta medicala".

Cei care vor suferi cei mai mult vor fi persoanele sarace, batranii, bolnavi, tinerii si imigranti, adica aproximativ 10% din populatia Statelor Unite.

Raportul demonstreaza ca cele mai expuse schimbarilor climatice sunt regiunile de coasta ale SUA, din cauza secetei si a uraganelor.

Val de căldură extremă în Thailanda şi Filipine, unde oamenii sunt sfătuiți să stea în case. „Nu poţi respira” FOTO
Val de căldură extremă în Thailanda şi Filipine, unde oamenii sunt sfătuiți să stea în case. „Nu poţi respira” FOTO
Un val de căldură extremă se înregistrează miercuri, 24 aprilie, în Thailanda şi Filipine, notează AFP. Thailanda traversează o nouă perioadă de căldură extremă, locuitorii din...
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Extractul de nucă de cocos se utilizează sub formă de ulei ca un substitut al grăsimii animale în bucătăria vegetariană, în tratamentele de înfrumusețare, în cremele hidratante sau în...
#incalzire globala, #efecte, #seceta, #inundatii, #sanatate , #ancheta
Comentarii
E
ecolobushitu cu umbrela anti Eris
rank 1
ti-a cazut globalu-n cap amice... si vezi cu radiatiile lui Eris, ca efectul debilitant se vede!