Relatia de afaceri Constanda - Basescu a trecut si pe la Ciclop

Joi, 10 Iulie 2008, ora 09:08
4198 citiri
Relatia de afaceri Constanda - Basescu a trecut si pe la Ciclop

Mostenitorii blocului Ciclop din Bucuresti, pusi in posesia imobilului de Traian Basescu, pe vremea cand era primar general, au fost reprezentati in instanta de Costica Constanda.

Fostul premier Adrian Nastase a facut dezvaluirea intr-o emisiune de la Antena 2, marti seara, informeaza Jurnalul National in editia electronica de joi.

Adrian Nastase a declarat ca persoana care a reprezentat in instanta interesele familiei Bragadiru, prezumtiva mostenitoare a blocului Ciclop, este omul de afaceri Costica Constanda (foto).

Fostul premier a adaugat ca omul de afaceri a pierdut cladirea respectiva in instanta, apoi s-a dus la primarie si "in doua saptamani s-au rezolvat lucrurile".

Pe de alta parte insa, Costica Constanda isi da cuvantul de onoare ca nu i-a cunoscut, nu i-a reprezentat si nu-i cunoaste pe membrii familiei Bragadiru, catalogand informatiile drept minciuni.

Constanda mai crede ca numele lui a fost legat de afacerea Ciclop din cauza scandalului Constanda-Basescu-Parcul Bordei.

"De aia ma leaga de Traian Basescu, dar Parcul Bordei nu a fost parc", a sustinut Constanda, desi in prima faza a pus legatura intre el si familia Bragadiru pe seama unor simple zvonuri.

Imobilul Ciclop a fost revendicat in instanta de un grup de sase persoane fizice, pretinsi mostenitori ai lui Dumitru Bragadiru, decedat in 1915. Pentru ca nu au putut dovedi cu acte legale calitatea lor de mostenitori, cei sase au pierdut procesul in 2001, sentinta fiind definitiva si irevocabila.

Acestia nu s-au lasat si s-au adresat primarului general al Capitalei, pe atunci Traian Basescu. In doar o luna, Basescu emite Decizia nr. 112/28.09.2001, prin care dispune restituirea in natura a imobilului Ciclop, mai putin etajul 5 detinut de RA-APPS si terenul aferent. Basescu a retrocedat si cei 863,23 mp de la parter, suprafata aflata in proprietatea SC Ambasador, care a facut insa plangere penala.

Ca urmare, Basescu isi revizuieste prima dispozitie, emitind una noua, in care recunoaste ca "nu face obiectul restituirii spatiului comercial ocupat de SC Ambasador, SA - Restaurant Ambasador - si terenul in suprafata de 863,23 mp".

"Mostenitorii" isi dau seama si de data asta ca li s-a dat mult peste ceea ce li s-ar fi cuvenit si ataca decizia in instanta, cerand sa li se dea doar Ciclopul, mai precis, doar acea parte din imobil care se afla in patrimoniul Primariei.

Actiunea se judeca si in prezent, ea fiind pe rol la Curtea de Apel Bucuresti.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Traian Basescu, #bragadiru, #retrocedare, #Costica Constanda, #Ciclop , #ancheta