Rodica Stanoiu, "manjita" cu lapte Brenac

Luni, 10 Martie 2008, ora 08:52
6159 citiri
Rodica Stanoiu, "manjita" cu lapte Brenac

Rodica Stanoiu este unul dintre politicienii care au beneficiat de "serviciile" patronului santajist de la Brenac, potrivit unor surse judiciare, citate de Gardianul. Patronul agentiei de turism Sun Holidays, Ioannis Nonis, spune ca Theodoros Malideros, patronul grec de la Brenac arestat pentru santaj, i-a cerut sa ofere sejururi de 7 nopti pentru 14 persoane.

Una dintre persoane era numita de Malideros "Fata", despre care apropiatii lui pretindeau ca este un fost ministru, care-l ajutase sa "aranjeze" un dosar. Contactata telefonic de Gardianul, Rodica Stanoiu, actualmente membru PC, a spus ca a fost in Grecia, dar numai in calitate oficiala, pe banii statului.

Despre patronul grec de la Brenac arestat pentru santaj, Theodoros Malideros, spune ca l-a cunoscut prin intermediul sotului ei, care sufera de diabet ca si Malideros. De altfel, grecul a profitat de puterea pe care o exercita asupra lui Nonis si a cadorisit politicieni si magistrati romani cu numeroase excursii pe banii firmei Sun Holidays.

Ioannis Nonis, patronul firmei Sun Hollidays, a fost santajat si extorcat de o grupare mafiota condusa de patronii fabricii de lapte Brenac, Antonios Tirpintiris si Theodoros Malideros, cunoscut si sub poreclele de "Corleone" sau "Taticul".

Jurnalistii de la Gardianul au realizat un interviu cu Nonis, intr-un loc secret, sub supravegherea garzilor de corp si a sistemelor electronice de supraveghere, unde omul de afaceri se ascunde de razbunarea mafiotilor greci

Ioannis Nonis a venit in Romania in anul 1995, la recomandarea unui var, care l-a sfatuit sa dezvolte aici o afacere in domeniul turismului, cunoscand apetenta romanilor pentru excursiile in Grecia. Afacerea a crescut pana in mai 2005, cand, aflat la Venetia, impreuna cu familia, a primit un telefon de la Theodoros Malideros, care i-a spus ca a preluat firma Belar Industries ltd., firma care detinea 50% din Sun Holidays.

"Revenit in Romania, am trimis o scrisoare la Belar, in care am cerut sa mi se confirme schimbarea actionariatului lor. Nu am primit raspuns nici pana azi. Totusi, in august 2005, in lipsa mea, la sediul firmei au venit doi greci, flancati de trei garzi de corp, care au spus ca sunt noii actionari ai companiei, cerand angajatilor ca de atunci inainte sa le respecte ordinele", afirma Nonis.

In luna octombrie 2005, Malideros i-a cerut sa se intalneasca la sediul lui din strada Franceza. Pretextul intalnirii era acela al dezvoltarii afacerii, in sensul deschiderii unei reprezentante a companiei aeriene Aegean Airlines, care urma sa efectueze zboruri Bucuresti-Grecia.

"M-am dus, fara sa ma gandesc ca era o capcana mascata sub forma unei afaceri imaginare. La intalnire erau prezenti Georgios Panaiotilis, care s-a prezentat ca fiind pescar, Aristidis Tabakakis, membru al lumii interlope din Creta (din satul Zonianna, capitala cretana a Mafiei), de "profesie" camatar, Ioannis Mythis, directorul de la Brenac si artizanul acestei operatiuni mafiote, Mihail Vamiedakis, unicul operator din Creta al prestigioasei firme de turism Delta Net, singurul om de turism prezent acolo, in afara de mine. Bineinteles, era prezent si "taticul Corleone", Malideros" a mai declarat Nonis.

"In loc sa discutam afaceri, Malideros a inceput sa intrebe despre situatia mea financiara, despre care aflase amanunte de la Vamiedakis. Precizez ca in baza unui contract aflat inca in derulare, aveam de virat catre Delta Net suma de 175.000 de euro. Banuiesc ca Malideros l-a amenintat pe Vamiedakis ca nu mai vede nici un ban, pentru ca el controleaza Sun Hollidays" mai afirma Ioannis Nonis.

De altfel, Delta Net a primit acesti bani zilele urmatoare, conform contractului. Aceasta suma reprezenta contravaloarea unor sejururi de 7 nopti pentru 14 persoane, in 7 << royal suites >>, in valoare de 2.800 de euro pe noapte fiecare. Asta a costat 115.000 de euro. Diferenta de 60.000 reprezenta restul de clienti, non-VIP, aproximativ 130 de persoane.

"Nu stiu cine erau cele 14 persoane, dar una dintre acestea era numita de Malideros "Fata", despre care apropiatii lui pretindeau ca este un fost ministru, care-l ajutase sa "aranjeze" un dosar", a declarat Nonis. Surse judiciare au declarat pentru Gardianul ca acest fost demnitar este chiar Rodica Stanoiu, cea care a tinut in maini fraiele Justitiei in vremea PSD.

Puncte prețioase pierdute de Răzvan Lucescu, cu un jucător în plus. Ce se întâmplă în lupta pentru titlu
Puncte prețioase pierdute de Răzvan Lucescu, cu un jucător în plus. Ce se întâmplă în lupta pentru titlu
Formaţia PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a remizat, miercuri, în deplasare, scor 1-1, cu echipa Lamia, într-un meci din play-off-ul campionatului Greciei. Lamia a deschis scorul...
Vreme ciudată în Europa: Finlanda s-a „albit” și Grecia a devenit portocalie FOTO/VIDEO
Vreme ciudată în Europa: Finlanda s-a „albit” și Grecia a devenit portocalie FOTO/VIDEO
În vreme ce unele părţi ale Greciei au devenit portocalii, marţi, 23 aprilie, din cauza prafului saharian, Finlanda s-a confruntat cu o săptămână de aprilie neobişnuit de... albă....
#Stanoi, #Grecia, #Brenac , #ancheta