Romania ar putea cumpara Transnistria

Sambata, 17 Octombrie 2009, ora 22:40
7311 citiri
Romania ar putea cumpara Transnistria

Sindicatul Liber European a depus, prin reprezentantul sau, profesorul Ilie Ovidiu Bagiu, o oferta de mediere pentru tratative privind cumpararea regiunii Transnistria.

Oferta a fost depusa la Guvernul Romaniei si la Cancelaria Ambasadei Republicii Moldova. Concret, aceasta oferta inseamna ca mai marii Chisinaului vand Transnistria, iar Bucurestiul o cumpara, scrie Gardianul.

Profesorul Bagiu este de parere ca este vorba de un proiect de importanta strategica pentru estul Europei. In acest contex se ridica insa si o serie de intrebari, cum ar fi ce se va intampla cu liderul transnistrian Igor Smirnov, ce se va intampla cu armata rusa. O cumparam cu tot cu arsenalul de la Tiraspol-Tighina sau fara?

Pana cand Traian Basescu va ajunge la Vladimir Putin si cu Dimitri Medvedev, partidele din Alianta pentru Integrare Europeana de la Chisinau se pregatesc sa aleaga seful statului.

Dat fiind scandalul politic de peste Prut, reprezentantii UE stau cu ochii pe Chisinau. Carl Bildt, ministrul de Externe al Suediei, tara ce detine presedintia UE, a venit vineri la Chisinau, unde a avut intrevederi cu Mihai Ghimpu, presedintele interimar, cu Serafim Urechean, prim-vicepresedinte al parlamentului, cu premierul Vlad Filat, cu Marian Lupu si cu Iurie Leanca, seful diplomatiei.

UE si-a propus sa se familiarizeze cu strategia de guvernare a noii puteri de la Chisinau pentru a stabili metodele concrete de ajutorare.

Asa ca daca Romania nu se grabeste sa cumpere Transnistria, s-ar putea ca aceasta regiune, ravnita de Moscova asa de mult, sa fie mai repede arendata de Bruxelles, mai precis de Germania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Romania cumpara Transnistria, #Transnistria vanduta, #Germania cumpara Transnistria , #ancheta