Rosca Stanescu a incercat sa le vanda rusilor de la ALRO un teren cu 10 milioane de euro

Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 20:50
4687 citiri
Rosca Stanescu a incercat sa le vanda rusilor de la ALRO un teren cu 10 milioane de euro
Foto: Arhiva

Stenograma unei discutii purtate pe data de 20 aprilie 2006 de Vitaly Maschitskiy cu Valery Krasnov, oficialii grupului rusesc Marco, arata cum Sorin Rosca Stanescu urma sa-i transforme pe acestia in latifundiari de Snagov.

Conform jurnalistilor de la Evenimentul Zilei, stenograma dezvaluie faptul ca pentru 10 milioane de euro, fostul director al ziarului Ziua, se oferea sa le vanda celor doi un teren de 30 de hectare situat chiar in padurea Snagov, in zona restaurantului El Capitan, pe malul lacului.

De altfel, Sorin Rosca Stanescu a confirmat pentru sursa citata informatiile din dialogul purtat de cei doi rusi, dar sustine ca afacerea nu s-a finalizat.

Terenul cu pricina a fost miza unei afaceri devoalate de Evenimentul Zilei in urma cu doi ani, cand a fost scos la lumina mecanismul prin care SRS insusi a devenit mosier.

Directorul ziarului "Ziua" a dat un tun de milioane la Snagov

Maschitskiy: Alo!

Krasnov: Vitali Lvovici!

Maschitskiy: Da, ascult.

Krasnov: Salut! Asculta a aparut o idee interesanta. Deci, domnul Sorin Rosca Stanescu, cel pe care noi l-am numit...care detine un trust mass-media.

Maschitskiy: Se lupta cu toti.

Krasnov: Da. Se lupta cu toti. Deci, el propune sa analizam posibilitatea achizitionarii a 30 de hectare pe un teren, la lacul Snagov. Este o zona cu iesire mare la apa. Prima lui oferta este de zece milioane euro. 30 de hectare. Acolo este si o padure si nu numai, si tot restul.

Maschitskiy: E proprietate privata?

Krasnov: Este proprietatea companiei. Se afla unde are el, cum sa spun, ce are el acolo...

Maschitskiy: Tu ai vazut?

Krasnov: O portiune. Eu nu am vazut. Pur si simplu acum am primit aceasta informatie si te-am sunat. El ne invita dupa Paste sa ne intalnim si sa mergem sa ne prezinte.

Maschitskiy: Trebuie vazut?

Krasnov: Este in zona...cum se numeste restaurantul asta...El Capitan. Restaurantul asta taranesc. Iti amintesti tu.

Maschitskiy: Sa-l vedem.

Krasnov: Da, e frumos. Cu padure si cu infrastructura si asa mai departe.

Maschitskiy: Trebuie sa vedem actele.

Krasnov: Da. Ii spun ca in principiu am deschis discutia.

Maschitskiy: Da, desigur.

Krasnov: Iar restul le lasam pana la intoarcerea ta, poate putem vedea.

Maschitskiy: Da, ne uitam, desigur.

Krasnov: Bine.

Maschitskyi: Ok?

Krasnov: Bine. Deocamdata nu mai sunt noutati. De aceea iti urez Zbor placut! Fara opriri!

Maschitskyi: Multumesc, Nikolaevici.

Krasnov: Bine. Te imbratisez!

Presa a prezentat in ultimele zile mai multe stenograme din 2006 din Dosarul ALRO, in replica la stenogramele aparute in Dosarul Sorin Ovidiu Vintu.

Astfel, omul de afaceri Dorin Cocos, sotul ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, este acuzat ca a intermediat in mai 2006 o intalnire intre Teodor Stolojan si reprezentantii grupului rus Marco, actionarul majoritar al ALRO Slatina, in vederea obtinerii de catre producatorul de aluminiu de tarife preferentiale pentru energia electrica consumata.

Stenograme in cazul ALRO Slatina: Vezi cum au intervenit Udrea si Cocos pe langa Basescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#sorin rosca stanescu alro, #stenograme Alro , #ancheta
Comentarii
Poza cutare
cutare
rank 5
Deci Sorin Rosca Stanescu e in relatii bune cu Cocos, cu Udrea, cu Basescu, cu ceilalti beneficiari de ruble???