Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Rosca Stanescu: Catalin Macovei si-a pus fire pe domnia sa

Sambata, 14 Noiembrie 2009, ora 20:09
3089 citiri
Rosca Stanescu: Catalin Macovei si-a pus fire pe domnia sa

Seful ANI, Catalin Macovei, a afirmat sambata ca discuta frecvent cu jurnalisti deoarece majoritatea anchetelor agentiei au la baza articole de presa, dar discutia cu S. R. Stanescu a fost prima in care a fost supus unei tentative de santaj.

Catalin Macovei a spus, la Realitatea TV, ca discuta in mod frecvent cu jurnalisti, deoarece 80% dintre cele peste 2.000 de anchete demarate de Agentia Nationala de Integritate au la baza materiale de investigatii aparute in presa.

"Am avut intalniri informale cu foarte multi jurnalisti in care am discutat articole pe care le-au publicat. Uneori, le-am cerut clarificari sau i-am intrebat daca mai au documente. Dar este prima data cand o astfel de intalnire a luat o asemenea turnura", a declarat Macovei.

Intrebat de ce nu a dezvaluit continutul discutiei avute cu ziaristii Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chirieac imediat ce aceasta a avut loc, Macovei a spus: "O eventuala ancheta penala trebuie sa respecte regulile confidentialitatii. Nu puteam avea atunci o reactie publica. Ca fost procuror pot sa va spun ca, atunci cand ai o discutie tangenta penalului, este bine sa o continue pentru a vedea substanta acestui santaj".

Macovei a mai spus ca a fost supus unui santaj, dar o eventuala incadrare juridica a faptei ar putea fi doar tentativa de santaj deoarece nu a cedat santajului. "Niciun colt de fila nu a fost dezvaluit in presa", a mai spus Macovei.

Jurnalistul S.R. Stanescu a spus, in cadrul aceleiasi emisiuni, ca nu a aparut inregistrarea intregii convorbiri avute cu Macovei, fapt ce l-ar disculpa de acuzatia de santaj. Stanescu a afirmat ca aparitia inregistrarii ar fi o incercare de compromitere a sa ca urmare a atitudinilor critice avute fata de presedintele Traian Basescu.

"Credinta mea intima este ca domnul Catalin Macovei si-a pus fire pe domnia sa", a mai spus Stanescu. La randul sau, Bogdan Chirieac a sustinut ca scandalul aparut in legatura cu inregistrarea arata ca exista o campanie de compromitere a presei in campania electorala.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Catalin Macovei, #Macovei ancheta penala, #santaj Catalin Macovei, #santaj Macovei Stanescu , #ancheta