Scantei in Coalitie: Basescu nu lasa pesedistii in deplasari externe

Miercuri, 20 Mai 2009, ora 16:13
2177 citiri
Scantei in Coalitie: Basescu nu lasa pesedistii in deplasari externe
Foto: apropo.ro

In plina campanie pentru europarlamentare si in asteptarea prezidentialelor, candidatilor din partea altor partide decat PD-L li se inchid portile spre un segment electoral care a devenit din ce in ce mai important: diaspora.

Si asta dupa ce presedintele Traian Basescu ar fi decis ca toate deplasarile externe ale oficialilor din MAE, in special in tarile care au comunitati romanesti solide, trebuie aprobate, in prealabil, direct de catre el, pentru restul ministerelor aprobarea trebuind sa fie acordata de premierul Emil Boc.

Informatia a fost confirmata pentru inpolitics.ro de deputatul PSD Oana Niculescu Mizil.

"Se pare ca se incearca, prin orice mijloace, sa fie barat accesul oamenilor altor partide decat PD-L la membrii comunitatilor romanesti din afara tarii, pentru ca reprezentantii partidului nostru au primit o serie de interdictii legate de asemenea deplasari, in ultima perioada, chiar daca unele nu aveau legatura cu campania electorala", a spus deputatul.

Ea a explicat ca, de exemplu, secretarul de stat din partea PSD care se ocupa si de relatia cu diaspora Natalia Intotero nu a primit acceptul pentru a efectua, zilele trecute, o deplasare la Verona, in Italia, unde trebuia demarat proiectul constructiei unei biserici romanesti, cu sprijinul financiar al BOR.

Mai mult, ministrul Constantin Nita nu a fost lasat sa plece in China, si Oanei Niculescu Mizil i-au fost refuzate recent "doua deplasari, in Orient si intr-o tara araba, desi eram dispusa sa imi suport singura cheltuielile".

"Din cate am aflat, nici in MAE nu se mai pot efectua deplasari fara acordul direct al presedintelui Basescu, se pare ca exista o circulara in acest sens, in timp ce la Camera Deputatilor ne lovim de refuzul presedintelui Roberta Anastase. Cand e vorba, insa, de reprezentanti ai PD-L, precum William Branza, Riceard Viorel Badea sau Roberta Anastase in persoana, se pleaca fara probleme, mai ales in tarile cu diaspora puternica", mai spune deputatul PSD.

Anul acesta, bugetul deplasarilor interne si externe ale sefului statului a fost suplimentat, in ciuda crizei economice, cu aproximativ 50%, motivul invocat de acesta fiind necesitatea imbunatatirii relatiilor externe ale tarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu, #deplasari externe, #electorat diaspora, #Oana Niculescu Mizil , #ancheta