Secretarul unei scoli din Bistrita ar fi pierdut salariile profesorilor la pacanele

Marti, 07 Mai 2013, ora 15:51
2060 citiri
Secretarul unei scoli din Bistrita ar fi pierdut salariile profesorilor la pacanele
Foto: Adevarul

Secretarul unei scoli din comuna Ilva Mica din judetul Bistrita este anchetat, dupa ce ar fi pierdut salariile mai multor profesori la jocurile de noroc.

Inspectoratul de Politie Bistrita-Nasaud, alaturi de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ), a inceput o ancheta asupra secretarului de la Scoala Gimnaziala nr. 1, potrivit Mediafax.

Primarul comunei Ilva Mica, Aurel Horea, sustine ca Danut Iurisniti, secretarul scolii in varsta de 63 de ani, a ridicat, inainte de Paste, de la Trezoreria Nasaud, suma de 11.000 de lei, care reprezenta salariile a 12 profesori. Acestia nu aveau carduri bancare, asa ca isi primeau lefele in numerar. Edilul afirma ca Iurisniti a pierdut toti banii la jocurile de noroc.

O calugarita dependenta de jocuri de noroc, judecata pentru furt

"Noi, Primaria Ilva Mica, suntem ordonatori principali de credite si am virat banii pentru salariile de pe aprilie in contul Scolii Gimnaziale Nr. 1 Ilva Mica ceva mai repede ca sa aiba oamenii bani de Paste. Cei care au carduri, peste 30 de angajati, au primit banii. Pentru cei care ii primesc pe state de plata s-a dus secretarul scolii la Trezoreria Nasaud sa ii ridice", a spus Aurel Horea.

"Din cate am aflat, nu a mai ajuns cu banii la scoala. I-a jucat la jocuri de noroc si i-a pierdut. M-au sunat oamenii sa se planga, dar eu nu am ce face. Nu avea voie sa mearga singur. Cred ca directorul e de vina ca nu a asigurat conditiile legale pentru ridicarea banilor. Nu au decat sa urmeze caile legale sa-si recupereze banii", a completat acesta.

Casierul care a pierdut 3 miliarde de lei vechi la pacanele a scapat de inchisoare

Primarul a mai spus ca el avea informatii despre ce se intampla la scoala si ca a insistat ca toti profesorii sa-si deschida carduri. Acesta a precizat ca dascalii care au ramas fara bani de pe luna aprilie au depus plangeri la Politia Ilva Mica.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Bistrita-Nasaud, Antonela Pop, a declarat ca ancheta este in desfasurare.

"Secretarul scolii este cercetat penal pentru delapidare", a afirmat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Bistrita-Nasaud, Antonela Pop, adaugand ca ancheta este in desfasurare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#secretar Ilva Mica pacanele, #secretar scoala Bistrita jocuri noroc, #secretar Bistrita salarii, #secretar Bistrita salarii pierdute , #ancheta