Ziare.com

Seful Penitenciarelor ascunde afacerile sotiei

de Madalina Ionescu
Sambata, 17 Mai 2008, ora 11:09

   

Seful Penitenciarelor ascunde afacerile sotiei
Noul sef al Penitenciarelor ascunde afacerile sotiei, jongland cu rubricile din declaratiile de avere, completate incorect, relateaza Jurnalul National in editia electronica.

Procurorul Gheorghe Spaiuc este noul director al Penitenciarelor incepand din 15 mai, pe o durata de 90 de zile. El a fost, inainte de a ocupa aceasta functie, adjunct al fostului director, Marius Iosif.

In 2005, pe cand era procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi, mentiona in declaratia de avere ca era in curs de achizitionare in leasing a unui autoturism Hyundai. Avea o datorie la Motor Active de 10.000 de euro scadenta in 2008. La rubrica venituri, sunt declarate salariile sale si ale sotiei.

Un an mai tarziu, datoria la Motor Leasing era de 10.500 de euro, dar au mai aparut alte doua imprumuturi, nedeclarate in 2005: 5.000 de euro la Raiffeisen Bank Iasi, imprumut contactat in 2004, si unul la Banc Post Iasi, de 50.000.000 de lei vechi din 2003.

Cand a ajuns adjunct la Penitenciare, Spaiuc a avut sansa sa scoata la iveala afacerea sotiei, insa nu a facut-o. Nu a mai completat o noua declaratie, ci a dat-o pe cea anterioara.

Niciuna dintre declaratii nu este specificat faptul ca sotia procurorului, Raluca Ioana Spaiuc, in prezent director de cabinet al ministrului Cristian Adomnitei, isi facuse firma inca din decembrie 2004.

Procurorul Spaiuc a precizat, pentru ziaristii de la Jurnalul National: "Declaratia de avere o sa o actualizez la 23 mai. In legatura cu creditele, nu stiu exact ce s-a intamplat acum. Stiu ca leasingul de la masina era cel mai mare. In legatura cu firma sotiei, aceasta este inchisa si nu a avut niciun beneficiu".

Nici sotia lui Spaiuc nu a mentionat ca are firma, in declaratia din 6 decembrie 2007, la Ministerul Educatiei. In schimb, a trecut-o in declaratia de interese. Ager Consult SRL are ca asociat unic si administrator pe sotia procurorului, care a fost sefa de cabinet al ministrului Educatiei si Cercetarii, Cristian Adomnitei, pe vremea cand acesta era deputat PNL, iar acum este directorul de cabinet al acestuia in minister.

Raluca Ioana Spaiuc a spus, la randul ei: "Firma nu se trece in declaratia de avere. Ea este trecuta in declaratia de interese. Firma nu produce niciun leu pentru bugetul familiei noastre".

Conform informatiilor de pe site-ul Ministerului Finantelor, Ager Consult care activitati de consultanta pentru afaceri si management si functioneaza, cifra de afaceri crescand de la 3.967 de lei in 2005 la peste 18.000 lei in 2006.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3926 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

saracii nostrii mafioti politici

Au si afacerii!! sefi penitenciarelor care au salarii de te ia cu ameteala . Tara neguvernabila si la mana mafiei politice!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor