Serban si Pitcovici, anchetatori in dosarul drogurilor din casa ministrului David

Marti, 24 Martie 2009, ora 23:22
3488 citiri
Serban si Pitcovici, anchetatori in dosarul drogurilor din casa ministrului David

Seful DGIPI, Cornel Serban, si seful diviziei de Operatiuni a DGA, Petre Pitcovici, au facut parte din echipa anchetatorilor dosarului olandezului prins cu droguri, in 1995, in casa prietenei de atunci a fostului ministru de Interne Cristian David, conform unor surse judiciare.

Marti, la ora 22, Serban si Pitcovici erau inca audiati de procurorii DNA.

Reamintim ca fostul sef al ANA, Pavel Abraham, a declarat, in luna noiembrie 2008, la B1TV ca fostul ministru al Internelor, Cristian David, ar fi fost implicat in dosarul unui traficant olandez de droguri de mare risc, dupa ce, intr-o perchezitie efectuata la domiciului sau, politistii ar fi gasit LSD, amfetamina si cocaina.

Fostul sef al Agentiei Nationale Antidrog (ANA) a mai sustinut ca, la acea vreme, ex-ministrul Internelor se numea Cristian Troaca, el schimbandu-si numele in 2001, odata cu prima casatorie.

"Vin cu aceste lucruri, acum, fiindca nu am facut legatura dintre numele Troaca si David decat in momentul in care am observat ca acesta ma evita cu obstinatie. Lucrul mi s-a parut total nefiresc, in conditiile in care eram secretar de stat la Interne. Atunci am inceput sa caut sa vad ce are cu mine si de ce ma ocoleste. Am facut aceste dezvaluiri, fiindca Cristian David ocupa un minister foarte important. Daca era ministrul Agriculturii poate as fi tacut, dar ocupa o pozitie vitala si este o persoana santajabila", a mai spus Abraham, in cadrul emisiunii "Nasul", de la B1 TV.

Abraham a povestit ca David era, in 1995, director al firmei Van Soestbergen Import Export, fiind partener in firma cu olandezul de la care vine numele SRL-ului. Van Soestbergen era urmarit de brigada Antidrog, deoarece era banuit ca se ocupa cu traficul de droguri. Dupa descinderea facuta de politie, in garsoniera unde locuia olandezul, si dupa gasirea drogurilor, Cristian David ar fi dat mai multe declaratii unde ar fi recunoscut, potrivit lui Pavel Abraham, ca ar fi fumat ocazional droguri, alaturi de prietena lui de atunci, fiindca aceasta "traversa o depresie".

David: Domnul general lucreaza ca un militian

In replica, fostul ministru David a spus, intr-o interventie telefonica la acelasi post de televiziune, ca nu isi mai aminteste cu exactitate ce a scris in acele declaratii si ca a fost audiat in calitate de martor in dosarul despre care vorbeste Abraham. In plus, David sustinea ca locuinta in care au fost gasite drogurile nu era a lui, ci a prietenei sale si ca era inchiriata partenerului sau olandez.

"Eu am fost chemat de politie in momentul perchezitiei, fiindca aveam o dublura de la chei. Am dat intreaga mea colaborare politiei pentru aflarea intregului adevar. Trebuie sa intelegeti ca era locuinta cetateanului olandez si acesta avea o viata proprie, diferita de a mea. Nu aveam legaturi decat pe planul de afaceri", a declarat fostul ministru David.

De asemenea, David a mai spus ca nu s-a intalnit, in calitate de ministru, cu nici unul dintre cei care au fost implicati in ancheta atunci. "Si nu am incercat sa elimin pe nimeni", a mai spus fostul ministru la B1 TV. Totusi, Pavel Abraham a mentionat ca maiorul (pe atunci) Ion Sotirescu, care a incheiat procesul de perchezitie in 1995, a fost promovat, sub ministrul Cristian David, ca sef adjunct la Centrul Regional SECI pentru Combaterea Infractionalitatii Transfrontaliere.

Ex-ministrul Internelor a mai sustinut ca toate dezvaluirile facute de Pavel Abraham sunt "false" si ca vin "la comanda politica (...) din partea unui ofiter frustrat pentru ca nu a mai fost pastrat in functie". "Il voi da in judecata pe domnul general care lucreaza ca un militian", a mai spus David.

Pavel Abraham a fost din 2003, pana in 2008, seful Agentiei Nationale Antidrog, iesind la pensie, desi facuse o cerere de prelungire a mandatului sau, care, insa, nu a fost acceptata de fostul ministru al Internelor, Cristian David.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Cristian David droguri, #Abraham David droguri, #Petre Pitcovici Serban , #ancheta
Comentarii
U
URSARII ADRYAN COPILU'' CORUPT SI MEDELIN
rank 1
ĂSTA DIN POZĂ ESTE MAREAN VAN GHELYE ?
N
noul cod penal vrea sa ii protejeze
rank 1