Sinaia aluneca la vale

Vineri, 30 Mai 2008, ora 11:22
2321 citiri
Sinaia aluneca la vale

Statiunea Sinaia risca sa fie devastata de alunecarile de teren din imprejurimi, cauzate de taierile necontrolate de copaci.

Arhitectii avertizeaza ca in curand Sinaia, orasul cu cele mai multe monumente de arhitectura pe cap de locuitor din Romania, nu va mai putea fi vizitata, ajungand un dezastru urbanistic si un pericol pentru locuitori si natura, scrie Adevarul.

Supranumita odinioara si Perla Carpatilor, Sinaia a ajuns acum in pericol din cauza autoritatilor locale care au eliberat autorizatii de constructii pentru diferite vile sau unitati hoteliere fara a impune un stil arhitectural care sa se preteze unei statiuni montane.

Mai mult, specialistii din cadrul Ordinului Arhitectilor din Romania spun ca defrisarile masive facute pentru construirea caselor de vacanta, au avut efecte care au distrus viata unora dintre locuitori.

Acestia amintesc de situatia din august 2007, cand, dupa o rupere de nori, s-a produs o adevarata tragedie chiar in centrul orasului, pe strada Aosta, in plina zona rezidentiala.

Specialistii in domeniu, prin Ordinul Arhitectilor din Romania, adoptasera, in martie 2007, o rezolutie numita "Salvati Sinaia!", pe care au remis-o autoritatilor locale.

Acestei actiuni s-au raliat si reprezentantii mai multor organizatii de mediu, care au avertizat ca Sinaia isi pierde identitate din cauza defrisarilor si a constructiilor.

Singurul ramas nepasator a fost primarul din Sinaia, Vlad Oprea (PNL), care a declarat ca totul este de fapt o "o lupta dusa in interiorul breslei arhitectilor, care pe care, ca sa contracteze proiecte".

UPDATE Turistă dispărută în Sinaia a fost găsită. Unde au depistat-o polițiștii
UPDATE Turistă dispărută în Sinaia a fost găsită. Unde au depistat-o polițiștii
O turistă care era cazată în staţiunea Sinaia a fost dată dispărută, în noaptea de joi spre vineri, în condiţiile în care femeia nu a revenit la autoturismul aflat la această unitate...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#Sinaia, #alunecari de teren, #defrisari , #ancheta