Tiriac a pierdut procesul de 1 milion de dolari

Marti, 23 Iunie 2009, ora 16:32
4653 citiri
Tiriac a pierdut procesul de 1 milion de dolari
Foto: Jurnalul National

Dupa ce a cheltuit peste 100.000 de euro in decurs de patru ani, magnatul Ion Tiriac a pierdut procesul in care a actionat in judecata cateva figuri publice care au indraznit sa ii critice masacrele cinegetice de la Balc, carora le cerea nu mai putin de 1 milion de dolari despagubire.

Pe 28 mai, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, prin decizia nr.6108, in calitate de ultima instanta, ca nefondat recursul lui Ion Tiriac intr-un proces declansat in primavara lui 2005, atunci cand Tiriac a organizat primul sau masacru de mistreti pe domeniul cinegetic de la Balc, iar actiunea a starnit numeroase comentarii negative in media, scrie Inpolitics.

Intre acestea, s-a numarat o emisiune TV moderata de Madalin Ionescu si care i-a avut ca invitati pe psihiatrul Florin Tudose, ziaristul Cornel Ivanciuc si pe presedintele Fundatiei de ocrotire a animalelor AVES, Laszlo Szabo Szeley.

In cadrul emisiunii, medicul Florin Tudose, seful Clinicii de psihiatrie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, a opinat ca persoana - fara a da numele lui Tiriac - care se face vinovata de asemenea comportament sangeros sufera, probabil, de frustrari si complexe de ordin sexual si are un temperament sangvin.

Deoarece si ceilalti invitati au criticat vanatoarea lui Tiriac, acest lucru a starnit furia magnatului care i-a dat pe toti in judecata si a cerut despagubiri uriase.

Procesul a debutat la Tribunalul Bucuresti si a durat, patru ani.

Surpinzator, afaceristul nu s-a oprit nici macar atunci cand Laszlo Szeley, unul dintre reclamati, a incetat din viata, acum doi ani, in locul acestuia avocatii lui Tiriac aducand-o in justitie pe vaduva sa, pentru despagubiri de 250.000 de euro.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Tiriac proces Balc, #Tiriac vanatoare Balc, #Tiriac proces calomnie , #ancheta