Trenul Gara de Nord-Otopeni a facut o paguba de peste un milion de euro

Miercuri, 08 Iulie 2009, ora 09:52
3931 citiri
Trenul Gara de Nord-Otopeni a facut o paguba de peste un milion de euro

Trenul Gara de Nord-Otopeni a produs o gaura in bugetul CFR de peste un milion de euro si, totusi, sefii din Ministerul Transporturilor nu vor sa renunte la acest proiect. Asta in timp ce mii de angajati ai CFR au fost trimisi in somaj tehnic si altii risca sa fie concediati din lipsa de bani.

Jurnalul National dezvaluie ca trenul pe relatia Gara de Nord-Otopeni consuma peste 300.000 de euro in fiecare luna, degeaba.

Garniturile de tren circula mai mult goale. E si normal din moment ce biletul pentru autobuzul 780 este mai ieftin si il pot lua din gara si ii lasa direct in fata Aeroportului Otopeni.

Zilnic, 36 de curse Sageata Albastra cu 110 locuri fiecare (18 automotoare dus-intors) circula intre orele 5:15 si 23:23 pe relatia Gara de Nord-Otopeni, avand un grad de ocupare de maximum 7%.

"Pierderile inregistrate in primele doua luni se ridicau la circa 2,5 milioane de lei", potrivit surselor din MT, citate de Jurnalul National.

"Ganditi-va numai la cata motorina trebuie la un astfel de motor pentru a parcurge un drum de 18 kilometri dus-18 km intors. Sa nu mai luam in calcul salariile personalului si eventualele reparatii la aceste automotoare care sunt foarte sensibile. Daca raportul dintre venituri si cheltuieli, respectiv dintre vanzarea tichetelor si costurile realizate cu deplasarea unui automotor, este foarte prost, atunci pierderile lunare sunt de ordinul sutelor de mii de euro", spun surse din cadrul ministerului pentru Jurnalul National.

"Costurile pentru efectuarea unei curse pe relatia Gara de Nord-Otopeni se ridica la circa 2.600 de lei", potrivit unei surse oficiale din CFR. Avand in vedere ca se efectueaza 18 curse pe zi, costurile se ridica la circa 47.000 de lei zilnic. In fiecare luna se cheltuiesc 1,4 milioane de lei (peste 300.000 de euro).

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#tren Otopeni gara, #pierderi CFR, #somaj tehnic CFR , #ancheta