Ultimele zile din buncarul lui Adolf Hitler

Joi, 03 Septembrie 2009, ora 18:08
5739 citiri
Ultimele zile din buncarul lui Adolf Hitler

Una dintre garzile de corp ale lui Adolf Hitler, si ultimul supravietuitor din buncarul acestuia, le-a vorbit jurnalistilor de la BBC despre sfarsitul dictatorului nazist.

Rochus Misch, in varsta de 92 de ani, a fost paznicul, curierul si operatorul telefonic al dictatorului timp de cinci ani, transmite BBC.

El povesteste ca Hitler calatorea intotdeauna cu cel putin patru garzi de corp, dar atunci cand seful lor se afla in birou, fiecare dintre ei avea alte atributii. Astfel a ajuns si in buncarul in care dictatorul si-a petrecut ultimele zile si in care s-a si sinucis pe 30 aprilie 1945.

Rochus Misch spune ca atunci cand Hitler s-a sinucis lucra intr-o alta camera si nu a auzit impuscatura, ci doar l-a auzit pe Martin Bormann, secretarul dictatorului, strigand "Cred ca s-a intamplat!".

"Bormann a ordonat ca usa lui Hitler sa fie deschisa. L-am vazut pe Hitler prabusit cu capul pe masa. Eva Braun era pe canapea, cu capul indreptat spre el. Genunchii ii erau adusi catre piept. Purta o rochie bleumarin cu volane albe. Nu o sa uit niciodata", a descris el momentul.

Batranul spune ca ceilalti l-au dus pe Hitler afara pentru a-l incinera, dar el nu a urcat pentru ca il vazuse pe seful Gestapo si credea ca ii va omori pe toti martorii.

Rochus Misch a povestit si cum au fost ucisi copiii lui Joseph Goebbels, chiar de catre mama lor.

"Copiii erau chiar langa mine. Toti stiam ce avea sa se intample. Era clar. L-am vazut pe doctorul lui Hitler, Stumpfecker, dandu-le copiilor ceva sa bea. Era o bautura dulce. Apoi Stumpfegger s-a dus sa ajute la omorarea lor. Toti stiam ce se intampla. Dupa o ora sau doua, doamna Goebbels iesit plangand. S-a asezat la o masa si a inceput sa joace carti", isi aminteste batranul.

El a plecat din buncar cu cateva ore inainte ca acolo sa ajunga soldatii rusi. A fost prins, insa, si a petrecut noua ani in lagarele sovietice.

Intrebat de jurnalisti despre crimele pe care Hitler le-a ordonat, Rochus Misch a afirmat ca auzise de Dachau si alte lagare, dar nu si-a imaginat amploarea crimelor de acolo. El a adaugat ca subiectul nu era discutat niciodata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Adolf Hitler buncar, #Adolf Hitler sinucidere, #Joseph Goebbels copii , #ancheta