Un fost angajat al CFR, suspectat ca a provocat deraierea trenului de la Craiova

Luni, 21 Septembrie 2009, ora 11:22
3752 citiri
Un fost angajat al CFR, suspectat ca a provocat deraierea trenului de la Craiova

Un fost angajat al CFR, diagnosticat cu schizofrenie, este interogat de politisti in cazul deraierii trenului de la Craiova, anunta Gardianul.

Fostul angajat al Biroului de Miscare al Regionalei CFR Craiova, care locuieste in localitatea Carcea, a fost diagnosticat cu schizofrenie, motiv pentru care, in urma cu cateva luni, conducerea regionalei a decis mutarea lui la Caracal pe o functie de muncitor necalificat, potrivit unor surse judiciare citate de Gardianul.

Se pare ca barbatul a amenintat angajatii companiei ca se va razbuna pe ei, acesta fiind principalul suspect in ancheta.

Pe langa suspectul principal, alte doua persoane sunt anchetate in acest caz, a declarat, pentru Realitatea TV, Dan Rosoga, seful Politiei Transporturi Feroviare din cadrul CFR. Suspectul principal este un fost angajat al CFR care nu mai lucreaza din pricina problemelor de sanatate, a declarat si Rosoga.

Seful Politiei de Transporturi Feroviare a confirmat ca nu a fost vorba despre un furt de infrastructura.

"Este clar ca nu avem de a face cu un furt de la infrastructura. (...)

In legatura cu acea substanta, este vorba despre un ulei de motor, ramane ca in cursul acestei zile grupa aflata la fata locului sa afle motivele accidentului", a declarat Rosoga.

Trenul accelerat 1692 ce transporta 200 de persoane pe ruta Timisoara - Bucuresti a deraiat luni dimineata, in jurul orei 02.30, in localitatea doljana Carcea, in apropiere de Craiova.

Momentele de groaza au fost povestite pentru cotidianul Adevarul de catre seful trenului, Marin Nicola: "A fost un zgomot puternic, praf si in momentul in care am vrut sa trag semnalul de alarma am fost aruncat intr-o parte si s-a rasturnat trenul".

15 pasageri au ajuns la spital si multi altii au primit ingrijiri la fata locului. Cei peste 200 de calatori, multi dintre ei in stare de soc, au fost ajutati sa coboare din garniturile de tren si ulterior au fost dusi la Caracal, cu autocarele.

Circulatia feroviara pe ruta Craiova - Caracal este blocata in urma acestui accident, iar trenul este in continuare pe sine si nu poate fi mutat pana cand ancheta asupra accidentului nu va fi terminata la fata locului.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, prezent luni la Carcea, a declarat ca, din primele informatii, se pare ca incidentul a fost provocat de o mana criminala. Se pare ca cineva a desfacut buloanele de la calea ferata, ceea ce a dus la deraierea trenului.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#tren deraiat Craiova, #angajat CFR schizofrenic, #suspect deraiere tren , #ancheta
Comentarii