Un general STS si un sef din Vodafone, in reteaua de escroci de la Allianz Tiriac

Miercuri, 28 Mai 2008, ora 16:35
10302 citiri
Un general STS si un sef din Vodafone, in reteaua de escroci de la Allianz Tiriac

Un general STS si un sef din Vodafone Romania faceau parte din reteaua care ar fi escrocat in jur de 100 de clienti ai Allianz Tiriac, potrivit unor surse judiciare.

Reteaua ar fi fost condusa, in total, de cinci persoane: Mihaela Ion, consultant financiar la Allianz Tiriac, Alin Haita, manager de agentie, Andrei Grososiu, general STS, Bogdan Gheorghe, fost ofiter STS, in prezent cadru militar in rezerva, si Marius Padureanu, key account la Vodafone Romania, relateaza NewsIn.

Avocatul lui Grososiu si al lui Gheorghe a declarat ca, de fapt, acestia ar avea calitatea de martori, fiind chiar pagubiti. In acest sens, Grososiu ar fi depus o plangere penala impotriva Mihaelei Ion si s-ar fi constituit ca parte civila in dosar.

"Ancheta a pornit cu cei doi ca martori. Eu zic ca o sa apara surprize din momentul in care dosarul va ajunge la DNA. Despre Grososiu si Gheorghe exista informatii ca vor fi incadrati la complicitate", au afirmat surse judiciare, care au mai precizat ca "Padureanu, cel care administra contul STS de la Vodafone, a adus mai multe persoane care au cotizat la aceasta retea".

Este vorba de angajati din cadrul Vodafone Romania - Adrian Georgescu, Lucretiu Patrascanu, George Moroianu. Cei cinci ar fi avut mai multi complici care primeau comision in functie de cati deponenti aduceau si de suma depusa de acestia.

Unul dintre complici ar fi Roxana Palade, de la BRD, care i-ar fi adus "in schema" pe Mihaela si Sorin Ivascu, acestia depunand o suma de bani.

Sorin Ivascu este seful Resurse Umane din Serviciul Roman de Informatii. In aceasta afacere, au investit bani si parintii Mihaelei Ivascu, mama acesteia fiind prim grefier la Tribunalul Ploiesti.

Potrivit surselor, unul dintre principalii beneficiari ai acestei afaceri ar fi generalul STS, Andrei Grososiu.

"Schema era simpla. Persoana depunea banii in ziua respectiva, iar seara erau retrasi cash si impartiti. Unul dintre membrii retelei si-a tras aproape 140.000 de euro in trei zile, dupa ce au fost retrasi sistematic, in urma depunerilor, 60.000 euro, 40.000 euro si 38.000 euro", au explicat sursele judiciare.

Printre cei care au pierdut bani in aceasta afacere s-ar afla si Valentin Saftoiu, detinatorul Petrogas, fiul directorului Petrom Moinesti.

Dosarul privind-o pe Mihaela Ion, colaboratorul Allianz Tiriac, cercetata pentru ca ar fi reusit sa pacaleasca in jur de o suta de persoane, de pe urma carora a obtinut peste 5 milioane de euro, se afla in drum spre DNA, au sustinut, marti, reprezentantii Politiei Capitalei.

Femeia a promis victimelor sume fabuloase drept dobanda pentru depunerile in euro, in numele societatii de asigurari Allianz Tiriac.

Concret, cercetarile arata ca bucuresteanca promitea cresterea depunerilor cu 100% intr-un singur an, timp in care tinea legatura cu victimele, carora le prezenta grafice cu evolutii financiare ori extrase de cont ireale.

Prejudiciul creat este de 3,5 milioane de euro, diferenta, de pana la 5 milioane de euro, fiind recuperata, mai spun aceleasi surse judiciare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Oppo Find X7 Ultra, primul dispozitiv mobil care integrează suport pentru rețeaua 5.5G
Oppo Find X7 Ultra, primul dispozitiv mobil care integrează suport pentru rețeaua 5.5G
China marchează un moment semnificativ în evoluția tehnologiei de telecomunicații prin lansarea primului telefon mobil compatibil cu standardul avansat 5G, cunoscut sub denumirea de 5.5G sau...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#sef, #retea, #Allianz Tiriac, #general STS, #Vodafone Romania , #ancheta