Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un subaltern al lui Blaga conduce campania lui Sorin Oprescu

Luni, 09 Iunie 2008, ora 09:12
2728 citiri
Un subaltern al lui Blaga conduce campania lui Sorin Oprescu

Unul dintre principalii colaboratori ai candidatului independent Sorin Oprescu este un democrat-liberal.

Adrian Ragnar Thiess are o dubla calitate: este coordonator al campaniei electorale a lui Sorin Oprescu si, in acelasi timp, subaltern al lui Vasile Blaga in PD-L, dezvaluie Cotidianul in editia de luni.

Thiess a fost in 2001 consilierul presedintelui Ion Iliescu la Palatul Cotroceni, iar in 2004 candidat al PD-L pentru Camera Deputatilor. El sustine ca a ajuns in staff-ul de campanie al lui Oprescu ca urmare a prieteniei care il leaga de Victor Dumitriu, seful campaniei lui Oprescu.

"Este cel mai bun prieten al meu si am hotarat sa il sustin, mai ales ca echipa era formata doar din oameni tineri", a explicat Thiess, pentru Cotidianul.

El recunoaste insa ca este si membru PD-L Sector 4. Adica este subordonat pe linie de partid al lui Vasile Blaga, contracandidatul lui Oprescu de la Bucuresti. In 2004, Thiess a candidat din partea Aliantei D.A. pentru Camera Deputatilor, pe listele de la Bucuresti, iar astazi este primul pe lista de asteptare.

In mod normal, Thiess ar trebui sa devina deputat al PD-L, un loc de deputat la Bucuresti fiind liber in urma demisiei deputatului Nicolae Bara. Numirea lui Thiess in functia de deputat ar trebui semnata de Vasile Blaga, in calitate de sef al PD-L Bucuresti si secretar general al partidului, respectiv aprobata de fostii copresedinti ai Aliantei D.A., Emil Boc si Calin Popescu Tariceanu.

Thiess sustine ca, desi se ocupa de campania contracandidatului lui Blaga pentru Primaria Capitalei, a ramas in continuare in relatii bune cu acesta.

"Eu cu Vasile Blaga ma cunosc nu de ieri. Cu Vasile Blaga am fost in relatii foarte apropiate. Nu vreau sa comentez mai mult de atat. Il cunosc din campania din 2004. Nu cred ca Vasile Blaga ar avea o problema cu mine si ca nu m-ar pune pe lista", povesteste Thiess.

Vasile Blaga a ieșit la atac: ”Minte excepțional!” Fostul om de încredere al lui Traian Băsescu nu mai prinde post la Bruxelles
Vasile Blaga a ieșit la atac: ”Minte excepțional!” Fostul om de încredere al lui Traian Băsescu nu mai prinde post la Bruxelles
Vasile Blaga, politicianul PDL care a trecut în PNL și, după ce l-a susținut pe Traian Băsescu, și-a exprimat sprijinul pentru Klaus Iohannis în vederea propulsării fostului primar la...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Vasile Blaga, #Sorin Oprescu, #sustinere, #Adrian Ragnar Thiess , #ancheta