Un tanar a dat in judecata Ministerul Apararii dupa ce s-a infectat cu HIV

Vineri, 11 Iulie 2008, ora 11:43
3735 citiri
Un tanar a dat in judecata Ministerul Apararii dupa ce s-a infectat cu HIV

Un tanar s-a infectat cu HIV in timpul Armatei iar acum are de infruntat o conspiratie medico-militara care incearca sa scape de orice raspundere Ministerul Apararii.

Soldatul Florin M. a aflat in luna noiembrie 2002 ca era infectat cu HIV, virusul imunodeficientei umane care provoaca SIDA, informeaza Cotidianul.

El fusese incorporat obligatoriu in armata pe 26 iunie 2002 la Unitatea de Vanatori de Munte din Curtea de Arges, dar a descoperit boala in noiembrie, in urma unor analize facute cu ocazia unei donari de sange la care se prezentase impreuna cu cativa colegi din unitate.

Soldatul a fost internat apoi la Spitalul Militar Brasov, unde o alta serie de analize au confirmat diagnosticul sumbru.

Tanarul a obtinut un certificat medical, semnat de patru medici, pe care scrie: "Diagnostic: Infectie HIV" si "Boala contractata in timpul si din cauza indeplinirii obligatiilor militare".

Astfel, el a dat in judecata Ministerul Apararii si cere despagubiri de 1,5 milioane de euro pentru faptul ca a fost infectat cu HIV din cauza armatei. Procesul a inceput anul acesta si are urmatorul termen in septembrie.

Armata a pornit insa, un adevarat razboi al hartiilor pentru a desfiinta certificatul ce plaseaza infectarea lui Florin cu HIV dupa momentul incorporarii.

"Soldatul a venit in armata bolnav. Stiu ca logic si medical nu exista nici o explicatie pentru ceea ce medicii spitalului au scris in certificatul medical. Acolo s-a trecut sintagma "Boala contractata in timpul si din cauza indeplinirii obligatiilor militare" ca sa poata si el sa ia o pensie pentru ca s-a imbolnavit in armata",a declarat pentru Cotidianul colonelul Cristian Badea, managerul Spitalului Militar Brasov.

Juristii Ministerului Apararii au mai prezentat la dosarul cauzei o foaie de observatie intocmita de medicii de la Spitalul Militar Brasov in perioada in care soldatul a fost internat, unde se mentioneaza, la rubrica Antecedente, ca acesta ar fi suferit in trecut de gonoree, o boala transmisibila sexual. Acum, ei il acuza ca s-a imbolnavit deoarece a facut sex neprotejat.

Insa Florin respinge categoric ca ar fi suferit de aceasta boala ori ca le-ar fi declarat asa ceva medicilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Discuții cruciale între miniștrii Apărării din SUA și China. A fost primul dialog la acest nivel după un an și jumătate
Discuții cruciale între miniștrii Apărării din SUA și China. A fost primul dialog la acest nivel după un an și jumătate
Miniştrii apărării din SUA, Lloyd Austin, şi omologul chinez, Dong Jun, au purtat marţi, 16 aprilie, o convorbire în format de videoconferinţă. A fost prima după aproape un an şi...
Bancul Zilei: Un bătrân de 70 de ani vrea să se înroleze în armată
Bancul Zilei: Un bătrân de 70 de ani vrea să se înroleze în armată
Un bătrân de 70 de ani vrea să se înroleze în armată. - Vreau să mă înrolez ca voluntar în armată. - Câți ani aveți? - 70. - Cam bătrân pentru a fi soldat. - Atunci...
#armata, #tanar, #hiv, #sida, #soldat , #ancheta