Ziare.com

Unde sunt cele mai mari salarii de la stat?

Joi, 27 August 2009, ora 19:38

   

Unde sunt cele mai mari salarii de la stat?
Oficiul Registrul National al Informatiilor Secrete (ORNIS) si Ministerul Afacerilor Externe (MAE) sunt institutiile de stat care au in grila cele mai mari salarii, de 15.130 lei, respectiv 14.615 lei, potrivit unui document transmis sindicatelor de Ministerul Finantelor Publice (MFP).

In document se precizeaza ca "unele functii la Ministerul Afacerilor Externe sunt prevazute cu salarii in valuta, exprimate in lei, fara a avea un corespondent cu functiile utilizate in tara". De asemenea, functiile de conducere nu includ indemnizatii de conducere, iar sporurile nu sunt introduse in salariu.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) se afla pe pozitia a treia in clasamentul institutiilor bugetare dupa valoarea celui mai ridicat salariu acordat, de 11.733 lei.

Pe locul patru dupa salariul maxim anuntat in grila este Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri, cu 11.665 lei, urmat de Curtea Constitutionala, unde salariul maxim este de 11.350 lei.

Presedintele Romaniei are un salariu de 9.555 lei.

La Camera Deputatilor, Senatul Romaniei, Cancelaria Primului-Ministru si Consiliul Concurentei, cel mai mare salariu acordat este de 8.817 lei.

La Ministerul Turismului, salariul maxim este de 8.563 lei, se mai arata in document.

Cel mai mare castig salarial la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) este 7.643 lei, identic celui salariului maxim acordat la Academia Romana.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) are in grila un salariu maxim de 4.863 lei.

La Serviciul de Paza si Protectie (SPP), salariul maxim este de 2.325 lei, iar la Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), acesta este de 2.160 lei.

Potrivit aceluiasi document, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii acorda un salariu maxim de numai 1.650 lei.

Zece institutii bugetare au in grila salarii minime sub 600 lei

Salariul minim acordat in zece institutii bugetare se afla sub nivelul salariului minim stabilit la nivel national, de 600 lei. Este vorba de Ministerul Apararii Nationale, unde salariul minim este de 536 lei, conform documentului transmis sindicatelor de Finante.

Patru institutii de stat - respectiv Cancelaria Primului-Ministru, Ministerul Sanatatii, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale si Ministerul Transporturilor si Infrastructurii - au in grila un salariu minim de 563 lei.

La Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, salariul minim este de 578 lei, la Ministerul Educatiei - 590 lei, la Ministerul Turismului - 595 lei. Academia Romana si Ministerul Tineretului si Sporturilor au salarii minime de 599 lei, se arata in "analiza nivelului maxim si minim de salarizare pe ordonatori principali de credite".

In schimb, cel mai mare salariu minim se afla in grila Avocatului Poporului, de 3.028 lei, insa institutia are doar sase posturi.

Sursa: rNews

Articol citit de 6276 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

EI SI ?

MERITA CA DOAR FAC OPERATII PE CREER,TRANSPLANT DE TESTICOLE SI IDENTIFICA CRIMINALI ORI II PUN IN LIBERTATE PE MOTIV DE LIPSA DE PERICOL SOCIAL !

 

VA MAI SCREMETI MULT D-LE BOC

DE mai bine de 8 luni de zile palavragesc cei de la guvernare ca o sa reglementeze salariilede lux ,care sunt extrem de multe.se vaita toata ziua ca nu sunt bani iar jmecherii incaseaza si sfideaza valul de someri.d-le Boc ,poate va intrebati si actionati, pentru ce un diplomat roman,care sunt ff multi pentru tara fara resurse si cu o imagine vai mama ei in exterior,primeste peste 3000 euro pe luna plus chirie si cheltiueli de intretinere gratuit,adica pe spinarea statului,plus masina si multe alte gratutitati.Aceasta clasa de imbuibati nu fac parte din functionarii publici ai Romaniei.Diplomatii straini tot asa castiga,dar isi platesc cheltuielile personale din salariul primit.Terminati odata cu aceste privilegii pentru niste puturosi care nu stiu altceva decat sa toarne bautura in ei pe la receptiile oferite de altii.dacavreti democratie si economie europeane,mai intrebati si pe alti europeni cum isi chibzyiesc finantele,inclusiv cu diplomatii.noi avem la diplomati pe unele meleaguri pe care nici ei nu stiu de ce se afla acolo...la odihna bre.

 

CAND VOR FACE POLITICIENII PUBLICE SI SALARIILE DUHOVNICILOR ???

De ce se tin la secret salariile conducatorilor de culte si ale turmelor de preoti/pastori/conducatori de biserici? De ce nu se fac publice, pentru ca si ei sunt platiti din Bugetul Statului, iar pastorii penticostali pentru completarea salariilor si satisfacerea nevoilor pamantesti, mai iau bani foarte multi si din biserici, de la enoriasii care se lasa amagiti de cei mai mari sarlatani.

Nu cumva acesti conducatori de culte si de biserici sunt pusi/numiti de politicieni sa tina locul militienilor/securistilor/informatorilor/jandarmilor de altadata, si misiunea lor principala este de a mentine lumea indobitocita, de a o grupa, a o incolona si a conduce turmele “celor fara de minte" la Sectiile de Votare in ziua cand sunt alegerile, la fel cum a procedat presedintele Cultului Penticostal, Pavel Rivis Tipei, care si-a facut fiul deputat in Parlamentul Romaniei, cu ajutorul mamelucilor din cultul sau, pentru a putea fura mai multi bani din biserici, salariile lor tinute la secret fiind cam micute!!

 

Si militienii unde sint?

Nu-i vad pe lista.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor