Videanu, cercetat penal pentru abuz in serviciu si uz de fals

Marti, 22 Decembrie 2009, ora 10:28
3885 citiri
Videanu, cercetat penal pentru abuz in serviciu si uz de fals
Foto: Bloombiz

Fostul primar general al Capitalei Adriean Videanu si Gheorghe Udriste, in prezent directorul Metrorex, sunt acuzati ca au incercat sa demoleze abuziv, in 2006, mai multe monumente istorice din centrul Bucurestiului.

Cei doi au incercat sa exproprieze, ilegal, mai multi proprietari de case-monument istoric, folosindu-se de o hotarare de consiliu care nu facea nici o referire la casele in cauza. Videanu si Udriste sunt cercetati penal pentru abuz in serviciu, fals si uz de fals, scrie Cotidianul.

In luna iulie a anului 2006, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat o hotarare privind declararea de utilitate publica a lucrarilor pentru "regularizarea traseului Bulevardului Tudor Vladimirescu, intre Strada Cedrilor si Calea Mosilor".

Scopul declararii obiectivului de utilitate publica, cel de a se putea expropria proprietatile de pe laturile bulevardului, le-a servit drept pretext primarului general Adriean Videanu si lui Gheorghe Udriste (fostul director al Directiei Transporturi din primarie) pentru a expropria si cladiri ale caror adrese nu erau mentionate in hotarare, dar prezentau un interes imobiliar deosebit.

La scurt timp dupa aceea, locuitorii din intersectia Bulevardului Vladimirescu cu Strada George Cosbuc si Calea Rahovei au primit instiintari de expropriere in cutiile postale, strazile respective neavand nici o legatura cu textul hotararii Consiliului General.

Cativa proprietari au dat in judecata Primaria Capitalei, instanta le-a dat castig de cauza, iar acestia au primit, tot in cutia postala, instiintari potrivit carora notificarile de expropriere erau retrase.

Videanu si Udriste sunt cercetati acum pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual si uz de fals de catre procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Acestia au preluat dosarul celor doi, dupa ce DNA i-a scos de sub urmarirea penala pentru fapte de coruptie pentru ca nu s-au gasit "indicii privind obtinerea unor avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale de catre numitii Videanu Adriean si Udriste Gheorghe".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#Videanu cercetat penal, #dosar penal Adriean Videanu, #scandal expropieri Videanu Udriste , #ancheta