Voiculescu inchiriaza cladiri Romtelecomului, cu 1,5 milioane de dolari pe an

Luni, 08 Decembrie 2008, ora 19:07
1881 citiri
Voiculescu inchiriaza cladiri Romtelecomului, cu 1,5 milioane de dolari pe an

GRIVCO, grup controlat de Dan Voiculescu, a inchiriat, in 2003, companiei Romtelecom, pentru 1,5 milioane de dolari pe an, constructii ridicate pe terenurile Institutului de Cercetari Alimentare.

Acest fapt se arata in rechizitoriul de trimitere in judecata a liderului PC pentru privatizarea frauduloasa a ICA.

In rechizitoriul intocmit de procurori, se arata ca, in 1991, Consiliul de Administratie al Institutului de Chimie Alimentara (devenit, in 2002, Institutul de Cercetari Alimentare) a infiintat firma Bioprod, fara acordul Ministerului Agriculturii si in asociere cu firma cipriota Crescent Comercial & Maritim Cyprus.

Aceasta din urma detinea 51% din actiunile Bioprod si era reprezentata de Dan Voiculescu. Director Bioprod a fost numit Gheorghe Mencinicopshi, membru PUR.

Potrivit rechizitoriului, prin Bioprod a fost posibila trecerea unor terenuri si cladiri apartinand ICA catre firme controlate de Voiculescu.

Procurorii arata, in rechizitoriu, ca pe terenurile Institutului de Cercetari Alimentare au fost ridicate, pana la urma, cladiri de birouri si spatii comerciale.

Aceste imobile au fost vandute de Bioprod catre GRIVCO la un pret foarte mic, fara prezentarea caietului de sarcini si a certificatului fiscal, cu plata in 24 de rate lunare, dupa expirarea unei perioade de gratie de un an de la data semnarii contractului, potrivit anchetatorilor.

Imobilele vandute ilegal si fara ca Institutul sa incaseze contravaloarea lor, care au o suprafata totala de 7.856 mp, au fost ulterior inchiriate de GRIVCO catre compania Romtelecom pentru 1.531.920 dolari pe an, mai arata DNA.

Potrivit DNA, Dan Voiculescu, presedintele fondator al Partidului Conservator, actionar majoritar al societatii "Grupul Industrial Voiculescu si Compania" (GRIVCO) SA Bucuresti, este acuzat de folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, ambele in forma continuata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#inchiriere cladiri Grivco, #Romtelecom, #rechizitoriu DNA, #Dan Voiculescu , #ancheta