Voinea: Dusmanii au trimis un hot sa imi fure documente importante

Miercuri, 01 Aprilie 2009, ora 17:30
2105 citiri
Voinea: Dusmanii au trimis un hot sa imi fure documente importante

Generalul magistrat Dan Voinea, trecut marti in rezerva de Traian Basescu, a dezvaluit ca celebrul infractor, cunoscut pentru tentativa de ucidere a disidentului anti - comunist, Gheorghe Ursu, Marian Clita a incercat sa ii sparga locuinta, probabil pentru a da de urma anumitor documente.

Fostul procuror-sef adjunct al Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, Dan Voinea, a declarat, miercuri, pentru Q Magazine ca s-a pus la cale o spargere a locuintei sale in cautarea, cel mai probabil, a unor eventuale documente legate de anchetele la nivel inalt pe care le-a derulat in ultimii ani.

"Acum doua saptamani, s-a produs un incident suspect in preajma locuintei mele, doi infractori fiind surprinsi de politie in timp ce dadeau tarcoale casei. Unul dintre ei a declansat, probabil din eroare, alarma unei masini parcate langa domiciliul meu, iar politia venita la fata locului a operat retinerea lui, celalalt reusind sa scape. Ulterior, surse din politie mi-au spus ca, din anchetarea retinutului, un anume Sorin Chiuvat, a reiesit ca venise acolo impreuna cu Marian Clita, infractorul devenit faimos dupa scandalul Ursu" a declarat Voinea.

Marian Clita este un recunoscut spargator de case, care a fost introdus de Securitate in celula cunoscutului disident anti-comunist Gheorghe Ursu, pentru a-l asasina. In urma anchetei, spargatorul a fost condamnat in 2000, dar acum se afla in libertate.

Voinea, care s-a ocupat de anchetarea lui Clita in dosarul Ursu, afirma ca l-a contactat pe infractor prin mijloace specifice si l-a chestionat in legatura cu prezenta sa in apropierea casei sale.

"Din dialogul cu Clita, am dedus ca fusese trimis cu misiune precisa la mine acasa, el fiind, se stie, un vechi colaborator al Militiei si Securitati inainte de 1989. Mai mult nu am scos de la el. Cred ca e vorba fie de o intentie de a sustrage eventuale documente de la mine din casa, desi eu nu tin hartii de acest tip acasa, fie de o pura tentativa de intimidare a mea, pe fondul evenimentelor care au avut loc in aceasta luna, respectiv demiterea mea din functie, contestatia pe care am depus-o la CSM, trecerea in rezerva samd.

E foarte adevarat ca am foarte multi dusmani, am deranjat oameni puternici in stat si sunt convins ca sunt multi care imi vor capul. Deocamdata, zic multumesc lui Dumnezeu, inca sunt in viata" a mai declarat generalul Voinea.

Dan Voinea a fost implicat, in timp, in anchete spectaculoase, precum cele legate de Ion Iliescu, Victor Stanculescu si Mihai Chitac, in procesul Ceausestilor si multe altele. De asemenea, el a suspectat-o, la un moment dat, de terorism pe Margareta Costea, soacra lui Mircea Geoana, afirmand ca aceasta a aruncat la revolutie cu cocktailuri Molotov si a derulat activitati similare celor atribuite teroristilor.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Dan Voinea, #Marian Clita, #asasina Gheorghe Ursu, #tentativa furt , #ancheta