Acuzat de ANI de conflict de interese si coruptie, primarul din Targu Jiu a fost dat pe mana DNA

Luni, 22 Februarie 2016, ora 16:23
2840 citiri
Acuzat de ANI de conflict de interese si coruptie, primarul din Targu Jiu a fost dat pe mana DNA
Foto: captura YouTube / Gorjeanul

Florin Carciumaru, primarul din Targu Jiu, este acuzat de Agentia Nationala de Integritate de coruptie si conflict de interese, fiind sesizata Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Carciumaru este acuzat ca, "in calitate de ordonator de credite, a semnat, mai multe documente in beneficiul S.C. PRES SANITAS S.R.L. Targu Jiu, societate de la care fiica sa, Calinoiu Eugenia Florinela (fosta Carciumaru), a achizitionat, in anul 2010, prin mandatar Carciumaru Florin, un imobil la pretul de 70.200 Lei. Imobilul fusese achizitionat anterior, in anul 2007, de catre aceasta societate comerciala cu pretul de 270.000 Lei", se arata in comunicatul Agentiei Nationale de Integritate.

De asemenea, in calitate de ordonator de credite, Florin Carciumaru "a semnat trei programe de investitii din bugetul local, prin care s-au alocat fonduri pentru lucrarea 'Retea canalizare menajera str. Constantin Dobrogeanu Gherea, Mun. Targu Jiu', precum si un contract de lucrari incheiat intre Primaria Mun. Targu Jiu si S.C. PRES SANITAS S.R.L.".

Mai exact este vorba despre "11 documente intocmite pe parcursul procedurii de achizitie, premergatoare semnarii contractului de lucrari, un act aditional la acest contract, 6 documente intocmite pe parcursul procedurii premergatoare semnarii actului aditional precum si 6 ordonantari de plata", se arata in comunicatul remis presei de ANI.

Valoarea totala a beneficiului obtinut in acest fel de catre S.C. PRES SANITAS S.R.L. a fost de 133.509,7 Lei (aproximativ 30.000 de euro).

Perchezitii DNA la Primaria Targu Jiu si acasa la edilul Florin Carciumaru - frauda cu fonduri UE

Carciumaru: Perchezitiile, facute dupa o sesizare. Procurorii nu au ridicat niciun act

Conform inspectorilor de integritate, in perioada 2005 - 2010, S.C. PRES SANITAS S.R.L., societatea de la care fiica primarului a achizitionat imobilul mentionat mai sus, a incheiat cu Primaria Municipiului Targu Jiu mai multe contracte in valoare totala de 35.000.000 de lei (aprox. 7,7 milioane de euro).

Daca va fi gasit vinovat, Florin Carciumaru risca pana la 5 ani de inchisoare.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Florin Carciumaru acuzat coruptie, #Florin Carciumaru conflict interese , #ANI