Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

ANI cere din nou revocarea din functia de deputat a lui Andon si Paslaru (Video)

Luni, 02 Iulie 2012, ora 13:08
1533 citiri
ANI cere din nou revocarea din functia de deputat a lui Andon si Paslaru (Video)
Foto: Arhiva

Agentia Nationala de Integritate (ANI) solicita Camerei Deputatilor revocarea din functia de deputati a lui Sergiu Andon si a lui Florin Costin Paslaru, fiind a treia oara cand trimite o astfel de solicitare.

Cererea ANI este, in opinia lui Sergiu Andon, o "pisalogeala" pe care inspectorii de Integritate o fac fara temei legal.

"Este o revenire la o pisalogeala pe care o face ANI fara temei legal. Ce spune ANI, ca justitia a hotarat, nu este adevarat", a declarat Andon, luni dimineata, la Realitatea TV.

Intr-un comunicat de presa remis luni, ANI aminteste ca face aceste solicitari Camerei incepand cu data de 28 decembrie 2011: "In conformitate cu dispozitiile art. 29, alin. (3) din Legea nr.176/2010: Neaplicarea sanctiunii disciplinare sau neconstatarea incetarii functiei publice, dupa caz, atunci cand actul de constatare a ramas definitiv, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei, daca fapta nu constituie infractiune. De asemenea, conform prevederilor art. 271 din Codul Penal al Romaniei, nerespectarea hotararilor judecatoresti se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda".

Prin Raportul privind progresele realizate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, remis opiniei publice in iulie 2011, Comisia a recomandat Romaniei "sa demonstreze existenta unor rezultate pozitive in ceea ce priveste pronuntarea de sanctiuni prin care sa se dea curs hotararilor Agentiei Nationale de Integritate", subliniind ca "reactiile insuficiente ale autoritatilor administrative si judiciare la constatarile si sesizarile ANI submineaza eficienta intregului proces de consolidare a integritatii administratiei publice si limiteaza rezultatele activitatii ANI", fiind necesara "o reactie prompta si cuprinzatoare a autoritatilor administrative si judiciare pentru a asigura obtinerea de rezultate de catre sistemul de integritate in aceasta privinta", mai argumenteaza Agentia.

Mai mult, potrivit ANI, la data de 12 iunie 2012, a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 392, Declaratia Camerei Deputatilor si Senatului nr. 2/2012 privind sprijinirea implementarii noii Strategii Nationale Anticoruptie 2012-2015.

Prin adoptarea declaratiei, Parlamentul Romaniei isi exprima vointa politica de a sprijini principiile si obiectivele Strategiei Nationale Anticoruptie si isi asuma indeplinirea masurilor specifice ce tin de competenta exclusiva a Parlamentului.

"Parlamentul Romaniei sustine si promoveaza adoptarea cadrului legislativ anticoruptie, precum si adoptarea modificarilor legislatiei in materia finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale in vederea cresterii transparentei si consolidarii integritatii in randul membrilor sai, in concordanta cu recomandarile GRECO;

Parlamentul Romaniei participa la indeplinirea conditionalitatilor stabilite prin mecanismul de cooperare si monitorizare a Strategiei Nationale Anticoruptie, atat la nivelul Platformei de cooperare a institutiilor independente si agentiilor anticoruptie, cat si la nivelul Comisiei de monitorizare a progreselor inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare", se arata in document.

A.T.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#ANI revocare functie Sergiu Andon, #ANI revocare functie Paslaru, #Sergiu Andon ANI , #ANI
Comentarii