ANI: Deputatul PSD Matei Radu Bratianu, incompatibil

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 09:21
1617 citiri
ANI: Deputatul PSD Matei Radu Bratianu, incompatibil
Foto: Atitudinea

Deputatul PSD Matei Radu Bratianu se afla in stare de incompatibilitate pentru ca a ocupat in paralel cu demnitatea de parlamentar si functia de presedinte al Fedetatiei Sindicatelor din Posta si Comunicatii, a anuntat joi Agentia Nationala de Integritate.

Deputatul a fost informat de raport si in termen de 15 zile il poate contesta in instanta. Inspectorii ANI anunta ca au aflat ca Matei Radu Bratianu s-a aflat in 2011 in stare de incompatibilitate, incalcand legea privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Deputatul a ocupat in perioada 1991 - 2011 si functia de presedinte al Federatiei Sindicatelor din Posta si Comunicatii (24.10.2008 - 22.09.2011), dar si de presedinte, vicepresedinte, secretar General al Blocului National Sindical si prim-vicepresedinte al Blocului National Sindical (in perioada 1991 - 2008).

ANI precizeaza ca potrivit legii calitatea de deputat si senator este incompatibila cu functia de presedinte, vicepresedinte, secretar si trezorier al federatiilor si confederatiilor sindicale.

Matei Radu Bratianu risca sa fie dat afara din Parlamentul Romaniei, daca, dupa ce va contesta raportul, instanta stabileste ca este incompatibil.

Secretarul general al Agentiei Nationale pentru Integritate, Horia Georgescu, a declarat joi dimineata ca deputatul PSD se afla de asemenea si in conflict de interese moral, deoarece se afla printre cei care sustin modificarea legii ANI.

"Verificarile sunt dintr-o perioada indelungata. Dansul poate contesta in termen de 15 zile raportul, iar dupa ce ramane definitiv risca sa isi piarda functia. Matei Radu Bratianu a fost pro eliminarea obligativitatii depunerii declaratiei de avere pentru liderii de sindicat, in cazul legii ANI, deci iata ca se afla si in conflict de interese moral, nu doar cel prevazut de lege", a declarat la B1 Tv Horia Georgescu.

I.U.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#deputat PSD Matei Radu Bratianu, #ANI stare incompatibilitate , #ANI
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Incepe sa fie utila ANI! Sa speram ca instantele nu vor tergiversa