ANI gaseste noi incompatibili: Sase primari si viceprimari cu probleme

Luni, 17 Iunie 2013, ora 12:36
1829 citiri
ANI gaseste noi incompatibili: Sase primari si viceprimari cu probleme
Foto: Arhiva

Patru primari si doi viceprimari au fost declarati incompatibili de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI), pentru ca au detinut, concomitent, si alte functii sau calitati ilegale.

Este vorba despre Vasile Dorian Botoaca, primar al orasului Comarnic din judetul Prahova, Stefan Tripo, primar al comunei Chislaz din judetul Bihor, Benonie Stefan, primarul din comuna Aninoasa, judetul Arges, Daniel Bogdan Davidescu, primar al comunei Sotrile din judetul Prahova, viceprimarul comunei Berlesti din judetul Gorj, Iulian Garcea si viceprimarul comunei Sprincenata din judetul Olt, Marin Mihaesteanu, potrivit unui comunicat ANI.

Dragnea vrea sa scoata o parte din alesii locali din incompatibilitate

Astfel, Vasile Dorian Botoaca s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 19 iunie 2008 - 15 iulie 2010, intrucat a exercitat, simultan, atat functia de primar al orasului Comarnic, cat si calitatea de persoana fizica autorizata (PFA).

Incompatibilitatea acestuia a fost identificata si pentru intervalul 10 mai - 12 iulie 2011, perioada in care acesta a exercitat si functia de administrator al firmei S.C. Dorian Smart Solutions S.R.L., incalcand Legea 162/2003.

De asemenea, Stefan Tripo s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 16 iunie 2008 - 05 februarie 2010, intrucat a detinut, in acelasi timp, atat functia de primar al comunei Chislaz, cat si cea de administrator al S.C. Romkid S.R.L.

Cinci consilieri locali, declarati incompatibili de ANI

Si ceilalti patru alesi locali au fost declarati incompatibili pentru ca au fost administratorii propriilor firme sau au detinut calitatea de PFA in timp ce isi execitau functiile.

Toate persoanele mentionate au fost informate despre declansarea procedurii de evaluare, despre elementele identificate, precum si in legatura cu drepturile de care beneficiaza. Cu exceptia lui Stefan Tripo si a lui Marin Mihaesteanu, toate persoanele anchetate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, mai precizeaza ANI.

Ce risca alesii locali

"Persoana (...) fata de care s-a constatat (...) starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica (...) pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului", prevede legislatia in vigoare.

D.T.

Un primar PSD rămâne fără mandat pentru a doua oară. Edilul și-a anunțat deja candidatura
Un primar PSD rămâne fără mandat pentru a doua oară. Edilul și-a anunțat deja candidatura
Primarul municipiului Onești, Laurențiu Neghină, va rămâne pentru a doua oară fără funcție în urma unei decizii definitive de incompatibilitate. Curtea Supremă a respins, azi,...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#incompatibilitate ANI, #primari incompatibili ANI, #viceprimari incompatibili ANI , #ANI