ANI ii verifica pe Puiu Hasotti (PNL) si pe Marius Spinu (PDL) - surse

Miercuri, 03 August 2011, ora 13:43
2216 citiri
ANI ii verifica pe Puiu Hasotti (PNL) si pe Marius Spinu (PDL) - surse
Foto: Arhiva

Inspectorii ANI verifica averea deputatului PDL Marius Spinu, existand suspiciuni ca acesta nu ar fi trecut in declaratia de avere mai multe conturi, terenuri sau masini.

Inspectorii ANI verifica si averea senatorului PNL Puiu Hasotti (foto), care este suspectat ca nu ar putea justifica doua conturi bancare, in valoare de 60.000 de euro si 300.000 de lei, sume ce depasesc veniturile familiei sale, relateaza Antena 3, citand surse judiciare.

Contactat telefonic de Antena 3, Hasotti a replicat: "aflu de la dvs despre acest lucru, nu am fost anuntat de ANI. Nu pot confirma informatia, nu am niciun fel de problema sa ma duc la ANI sa ma verifice. E o confuzie pe undeva, o neintelegere. Nu am avut niciodata niciun metru patrat de teren retrocedat, in judetul Constanta".

La randul sau, Marius Spinu, deputat PDL, a spus: "sunt surprins de asa ceva, nu stiu despre ce este vorba. Nu am niciun fel de afaceri, am un cont in care imi primesc salariul de la universitate si am doua conturi facute din cauza unor imprumuturi. Am un Audi din 2002, pe care eu l-am cumparat in 2006, si este singura mea masina".

"Sesizari poate depune oricine, singurele mele bunuri sunt cele trecute in declaratia de avere. Stau cu chirie, am un singur apartament la Harlau si un teren", a adaugat deputatul PDL.

Conform surselor revistei Kamikaze, discrepante intre averile publice si sursele oficiale de venit ale celor doi au fost semnalate inspectorilor ANI in luna iulie.

In cazul senatorului PNL Hasotti, Agentia a fost sesizata in legatura cu doua conturi bancare, deschise in ultimii trei ani, cumuland aproximativ 60.000 EUR si 300.000 RON, desi veniturile familiei senatoriale constau doar din salariul lui Hasotti, respectiv al sotiei sale, care este bibliotecara.

De asemenea, exista informatii ca Hasotti nu si-ar fi declarat doua terenuri retrocedate de Primaria Constanta. Pina in acest moment, reprezentantii ANI nu au comunicat oficial nici o informatie despre cercetarea senatorului PNL.

In cazul deputatului PDL Marius Spinu, situatia este pe dos: averea afisata a acestuia ar fi partiala, mai multe conturi, terenuri si masini nefiind oficializate in declaratia de avere.

Din datele pe care revista Kamikaze le detine, ar fi vorba de conturi in euro si doua limuzine. Nici in cazul lui Spinu nu exista confirmari oficiale ale existentei dosarelor la ANI, dar este cert ca pe numele acestuia a fost depusa o sesizare in legatura cu averea de catre un iesean (oras in care a candidat Spinu la deputatie).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
#Puiu Hasotti avere, #Marius Spinu avere ani , #ANI