ANI sesizeaza DNA in cazul "Dumnezeului achizitiilor", preotul care lucra consilier in Ministerul Dezvoltarii

Miercuri, 25 Septembrie 2019, ora 09:43
7394 citiri
ANI sesizeaza DNA in cazul "Dumnezeului achizitiilor", preotul care lucra consilier in Ministerul Dezvoltarii
Foto: captura video Recorder.ro

Agentia Nationala de Integritate a sesizat DNA cu privire la existenta unor indicii referitoare la savarsirea de catre Madalin-Adrian Iscru, fost consilier la Ministerul Dezvoltarii, a infractiunilor de folosire a unor informatii ce nu sunt destinate publicitatii si fals in declaratii.

Potrivit ANI, Madalin-Adrian Iscru a ocupat functia de consilier personal la cabinetul secretarului de stat din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) in perioada 1 august - 1 octombrie 2018.

In aceasta perioada, la data de 23 august, societatea comerciala Siluan Proiect SRL, in cadrul careia acesta avea calitatea de asociat unic si functia de administrator, a incheiat cu Primaria Comunei Casimcea, judetul Tulcea, doua contracte de prestari servicii in valoare totala de 45.771,88 de lei.

Cele doua contracte au fost finantate prin Programul National de Dezvoltare Locala, coordonat de MDRAP.

"Intrucat prin detinerea functiei si exercitarea atributiilor de serviciu in cadrul MDRAP, Madalin-Adrian Iscru a avut acces la informatii privind procesul de utilizare a fondurilor de catre beneficiarii Programului National de Dezvoltare Locala, finantat de MDRAP, rezulta indicii temeinice privind savarsirea de catre acesta ainfractiunii asimilata faptelor de coruptie folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, sens in care ANI a sesizat DNA," se mai arata in comunicatul ANI.

Firma minune

Mai mult decat atat, sustin inspectorii, indiciile au la baza si demersurile efectuate de catre Madalin-Adrian Iscru, in sensul preluarii unei societati comerciale, SC Hercinic SRL, care in perioada 2016-2017 avea 0 profit, 10 lei cifra de afaceri si 0 angajati.

Astfel, la patru zile dupa incetarea functiei de consilier, SC Hercinic SRL incheie contracte prin PNDL cu mai multe unitati administrativ-teritoriale.

"In perioada 5 octombrie - 28 decembrie 2018, SC Hercinic SRL a incheiat 53 de contracte cu 9 unitati administrativ-teritoriale, in valoare de aproximativ 13.479.950 lei, finantate prin PNDL.

De asemenea, Madalin-Adrian Iscru a detinut in perioada 3 decembrie 2018 - 4 ianuarie 2019 si calitatea de consilier onorific al Ministrului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice," mai arata ANI.

Declaratia de interese, incompleta

De asemenea, precizeaza inspectorii, s-ar fi conturat si indicii privind savarsirea infractiunii de "fals in declaratii", prevazuta de dispozitiile art. 326 din Legea nr. 286/2009, intrucat in declaratiile de interese depuse de catre acesta la numirea si la incetarea din functia de consilier personal la cabinetul secretarului de stat din cadrul MDRAP, nu a mentionat calitatea de asociat unic si functia de administrator la Siluan Proiect SRL, societate care a incheiat contracte cu o unitate administrativ-teritoriala prin PNDL.

Potrivit ANI, Madalin-Adrian Iscru a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, in conformitate cu prevederile Legii nr. 176/2010.

Consilierul lui Gadea

Cazul preotului Adrian Madalin Iscru din Tulcea a explodat in mass-media dupa ce jurnalistii de la Recorder.ro au dezvaluit ca a obtinut 130 de contracte finantate prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) fara licitatie.

Preotul a primit contractele in timp ce-l consilia personal pe Adrian Ionut Gadea, actual secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii si ex-presedinte al CJ Teleorman.

Imediat dupa publicarea articolului, politia din Tulcea, DNA si ANI au deschis anchete in acest caz.

I.S.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#Madalin Iscru ANI, #MAdalin Iscru DNA, #preot Madalin Iscru ancheta , #ANI
Comentarii