Bilantul catastrofal al ANI in justitie - Grupul de Investigatii Politice

Joi, 21 Iulie 2011, ora 17:28
2596 citiri
Bilantul catastrofal al ANI in justitie - Grupul de Investigatii Politice

Rezultatele Agentiei Nationale de Integritate, de la infiintarea sa din 2008, pana la 1 martie 2010, arata ca din cele 175 de dosare trimise la Parchete, doar intr-un singur dosar procurorii decisesera trimiterea vinovatului in judecata, 95 de dosare au primit NUP si altele 79 de dosare se aflau inca in lucru.

Desi ANI a contestat in instanta 77 dintre cele 95 de NUP-uri, nu a obtinut nicio decizie favorabila, in 53 de cazuri NUP-urile ramasesera definitive, restul proceselor se mai judecau, informeaza Grupul de Investigatii Politice printr-un comunicat remis joi Ziare.com.

Dupa trei ani de la infiintare, ANI nu a obtinut nicio hotarare definitiva favorabila in dosare de confiscare a averii, de incompatibilitate sau de conflict de interese referitoare la primari de municipii si demnitari.

De asemenea, deciziile impotriva oamenilor politici importanti au fost infirmate de procurori si judecatori, pe lista aflandu-se Radu Mazare, Gheorghe Pogea, Nicolae Nemirschi, Sorina Placinta, Mircea Geoana si altii.

De exemplu, in 28 aprilie 2011, primarul Constantei, Radu Mazare, a castigat definitiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie procesul cu ANI. In 20 aprilie 2011, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins definitiv plangerea facuta de ANI impotriva deciziei Parchetului General de neincepere a urmaririi penale in dosarul deputatului PSD Robert Negoita.

In 14 aprilie 2011, fostul ministru de Finante Gheorghe Pogea a castigat definitiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie procesul cu ANI. In 16 februarie 2011, Klaus Iohannis, primarul Sibiului, a castigat definitiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie procesul cu ANI.

In 6 decembrie 2010, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins definitiv plangerea facuta de ANI impotriva deciziei Parchetului General de neincepere a urmaririi penale in dosarul fostului ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi.

In 18 noiembrie 2010, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins plangerea facuta de ANI impotriva deciziei Parchetului General de neincepere a urmaririi penale in dosarul fostului ministru al Tineretului si Sportului, Sorina Placinta. In 27 octombrie 2010, Mircea Dinescu a castigat la Curtea de Apel Bucuresti procesul cu ANI.

In 11 octombrie 2010, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins plangerea facuta de ANI impotriva deciziei Parchetului General de neincepere a urmaririi penale impotriva lui Mircea Geoana.

In 7 octombrie 2010, deputatul PDL Sorin Andi Pandele a castigat definitiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie procesul cu ANI. In 17 iunie 2010, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins plangerea ANI fata de solutia de neincepere a urmaririi penala data de Parchetul General in cazul fostei deputate Daniela Buruiana.

Si in 28 mai 2010, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus neinceperea urmaririi penale a deputatului PNL de Arad Mihaita Calimente, acuzat de ANI de fals in declaratii si evaziune fiscala.

I.U.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#rezultate Agentie Nationala Integritate, #dosare neincepere urmarire penala , #ANI