Ziare.com

Seful Colegiului Medicilor, decizie potrivnica de la Inalta Curte

Sambata, 05 Iulie 2014, ora 15:14

   

Seful Colegiului Medicilor, decizie potrivnica de la Inalta Curte
Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania si rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi, a pierdut definitiv, la instanta suprema, procesul in care a contestat decizia Agentiei Nationale de Integritate privind conflictul de interese in care s-ar fi aflat.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins recursul formulat de Vasile Astarastoae impotriva deciziei din 22 mai 2013 a Curtii de Apel Pitesti, unde presedintele CMR ceruse anularea raportului Agentiei Nationale de Integritate privind conflictul de interese.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) anunta, in decembrie 2011, ca Vasile Astarastoae ar fi fost in conflict de interese si ar fi comis abuz in serviciu, cand a semnat contractele de munca si de prestari servicii intre el si Institutul de Medicina Legala Iasi si Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi, institutii pe care le conducea, precum si cu fiica sa, Daniela Astarastoae, in cadrul derularii mai multor proiecte cu finantare europeana. Cei doi ar fi obtinut astfel 204.759 de lei.

Vasile Astarastoaie a pierdut procesul cu ANI la Curtea de Apel

ANI preciza ca Vasile Astarastoae a fost numit rector pentru perioada 2008 - 2012, fiind implicit si ordonator principal de credite al UMF Iasi.

Din 1 mai 2010, Vasile Astarastoae a participat, in baza a patru contracte de munca, respectiv de prestari servicii, la implementarea a trei proiecte cu finantare europeana, atat in calitate de reprezentat legal al UMF Iasi, institutie publica partenera in proiect, cat si in calitate de salariat.

Vasile Astarastoae a contestat, in ianuarie 2012, raportul de evaluare al ANI, iar dosarul s-a judecat la Curtea de Apel Iasi pana in 22 februarie 2013, cand cauza a fost mutata, la cererea acestuia, la Curtea de Apel Pitesti.

In 22 mai 2013, Curtea de Apel Pitesti a respins cererea lui Vasile Astarastoae de anulare a hotararii ANI din decembrie 2011. Decizia a fost contestata la instanta suprema, care in 3 iulie a dat o decizie irevocabila in acest dosar.

Presedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoaie, trimis in judecata

Vasile Astarastoae a fost reclamat de Agentia Nationala de Integritate la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru conflict de interese si abuz in serviciu contra intereselor publice.

In aprilie, Parchetul instantei supreme l-a trimis in judecata pe Vasile Astarastoae, pentru conflict de interese, iar dosarul se judeca din 9 mai la Judecatoria Iasi.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1657 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si unul ca asta....

a format generatii de medici !
Ce fel de medici ? TOTI stim si ne lovim( neputinciosi)de infatuarea, lipsa de scrupule si de omenie a celor care depun juramant " sa nu faca rau", macar....!
Demisia de onoare( daca va spune ceva cuvantul..) domnul Astarastoaie !

 

L-am cunoscut pe dl. prof. dr Astarastoie la Geneva, in cadrul unui

proiect comun cu Universitatea din Geneva (UNIGE) si Spitalul Universitar din Geneva (HUG). Am stat la masa langa el, fiind singurul care vorbea limba romana din grup.

Am ramas cu impresia unui om de calitate, pe care mi-a facut placere si onoare sa cunosc. Multi medici romani (pe care ii cunosc personal) au o activitate stiintifica de valoare aici.

Sint surprins dl. profesor ca a putut face faptele citate in articol, fapte contrarii legii.

Dura Lex, Sed Lex.

 

Alt nesatul ,din gasca lui Fenechiu !

Doar lopata de pamant va mai satura...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor