Comisia juridica a decis ca Sergiu Andon si Florin Paslaru nu sunt incompatibili

Marti, 03 Iulie 2012, ora 15:07
1851 citiri
Comisia juridica a decis ca Sergiu Andon si Florin Paslaru nu sunt incompatibili
Foto: ghimpele.ro

Comisia juridica a Camerei a decis sa nu anuleze mandatele lui Sergiu Andon si Florin Paslaru si a votat ca acestia nu sunt incompatibili, asa cum sustine ANI.

In cazul deputatului PSD Florin Paslaru, 11 deputati au considerat ca acesta nu e incompatibil, in timp ce trei au votat ca este. In cazul deputatului PNL Sergiu Andon, 12 deputati au votat ca nu e incompatibil, iar doi ca da.

ANI cere din nou revocarea din functia de deputat a lui Andon si Paslaru (Video)

Sergiu Andon a anuntat ca atat el cat si Florin Paslaru au fost declarati compatibili de Parlament, marti, in ciuda faptului ca amandoi au verdict final de incompatibilitate dat de instanta, Andon pentru conflict de interese, iar Paslaru pentru incompatibilitate.

"Suntem in templul legii! Situatia prevazuta care se refera la mine nu e de incompatibilitate!", a spus Sergiu Andon, sustinand ca acuzatiile de incompatibilitate aduse de ANI si constatate de instanta au fost "o gogoasa artificial umflata si intretinuta de ANI ca sa se faca galagie".

Deputatul PNL a mai declarat, potrivit NewsIn, ca ar fi fost o "rusine" daca Parlamentul ar fi dat curs solicitarii ANI de anulare a mandatului sau, faptele de care a fost acuzat petrecandu-se in mandatul 2004 - 2008, care s-a incheiat.

"Ar fi fost o zi rusinoasa sub aspectul capacitatii de a intelege legea si a pastra demnitatea Parlamentului, daca se dadea un alt verdict. Situatia prevazuta care se refera la mine nu este de incompatibiliate, faptul s-a petrecut in legislatia trecuta, s-a incheiat legislatura trecuta, e si prescrisa pe regulile prescriptiei", a declarat Andon.

Luni, Agentia Nationala de Integritate a cerut Parlamentului pentru a patra oara sa puna in aplicare deciziile instantei si sa ii revoce din functie pe Sergiu Andon si Florin Paslaru.

Intr-un comunicat de presa remis luni, ANI aminteste ca face aceste solicitari Camerei incepand cu data de 28 decembrie 2011.

"In conformitate cu dispozitiile art. 29, alin. (3) din Legea nr.176/2010: Neaplicarea sanctiunii disciplinare sau neconstatarea incetarii functiei publice, dupa caz, atunci cand actul de constatare a ramas definitiv, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei, daca fapta nu constituie infractiune. De asemenea, conform prevederilor art. 271 din Codul Penal al Romaniei, nerespectarea hotararilor judecatoresti se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda".

Prin Raportul privind progresele realizate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, remis opiniei publice in iulie 2011, Comisia a recomandat Romaniei "sa demonstreze existenta unor rezultate pozitive in ceea ce priveste pronuntarea de sanctiuni prin care sa se dea curs hotararilor Agentiei Nationale de Integritate", subliniind ca "reactiile insuficiente ale autoritatilor administrative si judiciare la constatarile si sesizarile ANI submineaza eficienta intregului proces de consolidare a integritatii administratiei publice si limiteaza rezultatele activitatii ANI", fiind necesara "o reactie prompta si cuprinzatoare a autoritatilor administrative si judiciare pentru a asigura obtinerea de rezultate de catre sistemul de integritate in aceasta privinta", mai argumenteaza Agentia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#comisie juridica mandate Andon Paslaru, #Andon Paslaru incompatibilitate, #Andon declarat incompatibil ANI, #Paslaru declarat incompatibil ANI , #ANI
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
de cand anuleaza parlamentul o hotarare judecatoreasca !?