Deputat PSD suspectat de conflict de interese - ANI

Vineri, 30 Decembrie 2011, ora 11:17
1801 citiri
Deputat PSD suspectat de conflict de interese - ANI
Foto: Ziare.com

Deputatul PSD Anghel Stanciu este suspectat de conflict de interese, iar inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) au sesizat, vineri, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) in cazul sau.

Un fost consilier parlamentar PNL nu poate justifica aproape 20.000 de euro

In urma evaluarilor demarate de inspectorii de Integritate pe 28 iunie, deputatul PSD si-ar fi angajat rudele, fiul si nora, in cadrul biroului parlamentar din Iasi, se arata intr-un comunicat al Agentiei remis, vineri, Ziare.com.

Concret, pesedistul ar fi avizat contractele individuale de munca privind angajarea fiului sau, Anghel Catalin Stanciu, si a nurorii sale, Eleonora Maria Stanciu, in perioada 15.12.2008 si pana in prezent, in functiile de referenti in cadrul Biroului Parlamentar - Circumscriptia electorala nr. 24 Iasi.

Beneficiul patrimonial obtinut de catre fiul si nora deputatului, in perioada 15.12.2008 si pana in prezent, a fost de 53.868 de lei, mai exact, de aproximativ 12.527 de euro.

Astfel, Anghel Stanciu este suspectat ca a incalcat prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

Pe baza acestor constatari, ANI a sesizat Parchetul de pe langa instanta suprema cu privire la posibila savarsire de catre deputatul Anghel Stancu a infractiunii de conflict de interese. Totodata, inspectorii ANI au dispus inceperea demersurilor de anulare a contractelor incheiate cu incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.

Amintim ca in situatia in care se constata ca nu a fost respectat regimul juridic al conflictului de interese, aceasta fapta reprezinta un motiv pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective.

Deputata PSD, acuzata de fals - ANI a sesizat Parchetul

Parlamentarul, desi a fost informat in legatura cu sesizarea Parchetului de pe langa ICCJ, nu a depus un punct de vedere la dosarul de evaluare, se arata in acelasi document.

Anghel Stanciu a declarat, la TVR Info, ca e vorba de un "abuz" si ca va da Agentia Nationala de Integritate in judecata.

Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Cristian Popescu Piedone şi-a lansat vineri, 26 aprilie, programul politic sub forma unui "contract cu cetăţenii Bucureştiului". Candidat din partea PUSL la funcţia de primar general al...
#deputat PSD conflict interese, #Anghel Stanciu PSD, #Anghel Stanciu ANI conflict interese , #ANI