Deputat PSD, urmarit penal - si-a angajat fiul

Miercuri, 20 Martie 2013, ora 14:00
2638 citiri
Deputat PSD, urmarit penal - si-a angajat fiul

Deputatul social-democrat Sonia Maria Draghici, dar si fostul deputat Ioan Cindrea, sunt urmariti penal pentru conflict de interese.

Acestia sunt acuzati ca si-au angajat fiul si, respectiv, sotia la birourile parlamentare, se arata intr-un comunicat al Ministerului Public, remis joi Ziare.com.

Incompatibilii din Parlament - cine si-ar putea pierde mandatul abia castigat

Draghici a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca in baza caruia fiul sau a fost angajat la biroul sau parlamentar, in perioada 2 martie 2009 - 15 septembrie 2009 si ulterior, incepand cu data de 21 septembrie 2009 si pana la sfarsitul lui 2012.

Fostul deputat Ioan Cindrea este urmarit penal, la randul sau, pentru conflict de interese.

In perioada 5 octombrie 2009 - 1 februarie 2011, acesata a propus si a avizat angajarea sotiei sale la biroul lui parlamentar, a precizat sursa citata.

In urma verificarilor declansate in luna noiembrie 2010, ANI a constatat ca fostul deputat PSD a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea sotiei sale, Amalia Cindrea, in cadrul biroului parlamentar din Sibiu.

Amalia Cindrea a castigat, in perioada 5 octombrie 2009 - 1 februarie 2011, 35.061 lei (aproximativ 8.138 de euro), conform ANI.

Desi noua legislatura este la inceput, Draghici nu este primul parlamentar urmarit penal. Si Oana Niculescu Mizil, deputat in Sectorul iubitului sau, primarul Marian Vanghelie, este urmarita penal de Parchet.

Oana Niculescu Mizil, urmarita penal

Senatorul Sorin Lazar si deputatul Kerekes Karoly, urmariti penal pentru conflict de interese

Si senatorul PSD Sorin Constantin Lazar si deputatul UDMR Kerekes Karoly sunt urmariti penal pentru conflict de interese, ca urmare a sesizarii depuse de Agentia Nationala de Integritate.

De asemenea, liderul deputatilor UDMR, Mate Andras Levente, este urmarit penal de Parchet dupa ce a propus si a avizat angajarea sotiei sale.

Deputat urmarit penal pentru conflict de interese: Si-a angajat fratele la Parlament

Totodata, deputatul Longher Ghervazen este urmarit penal de procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, fiind acuzat de conflict de interese, ca urmare a unor sesizari facute de Agentia Nationala de Integritate.

Revocari cu cantec in vechea legislatura

Din cauza procedurii, Mircea Diaconu, desi a fost declarat incompatibil de Inalta Curte, a demisionat anul trecut din Senat si, chiar si cu demisia scrisa si inaintata Conducerii Camerei Superioare a Parlamentului, a ramas senator.

Primul parlamentar revocat in urma unei decizii de incompatibilitate a fost Sergiu Andon. Deputatii au decis incetarea mandatului consservatorului Sergiu Andon cu 220 de voturi pentru, cinci impotriva si 11 abtineri, dupa ce hotararea ICCJ privind incompatibilitatea sa era deja de cateva luni in Parlament.

ANI solicitase, incepand din decembrie 2011, in repetate randuri, Parlamentului revocarea din functie a deputatului Sergiu Andon, dar si a colegului sau Florin Costin Paslaru, dupa ce deciziile privind incalcarea legii de catre cei doi politicieni au ramas irevocabile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Sonia Draghici deputat PSD, #Draghici PSD urmarit penal, #parlamentari urmariti penal, #conflict de interese Draghici , #ANI
Comentarii
Poza adsal
adsal
rank 5
Incet,incet,tot USL-ul va fi urmarit penal
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5