Dosar penal pentru moarte suspecta, in cazul unui copil de trei ani, tratat de parinti acasa

Joi, 23 Ianuarie 2020, ora 23:03
4571 citiri
Dosar penal pentru moarte suspecta, in cazul unui copil de trei ani, tratat de parinti acasa
Foto: Arhiva Ziare.com

Politistii din Dolj au deschis un dosar penal pentru moarte suspecta in cazul unui copil de trei ani din localitatea Cleanov, pe care parintii l-au tratat acasa, desi medicul de familie le-a recomandat sa mearga la spital.

Potrivit reprezentantilor Ambulantei, copilul ar fi fost bolnav, dar parintii l-ar fi tratat acasa.

Tatal copilului de trei ani a sunat la 112, joi seara, si a chemat salvarea. Un echipaj de la Ambulanta si unul de la SMURD au ajuns la fata locului, insa copilul era in stop cardio-respirator si nu a mai putut fi salvat.

"La fata locului s-a deplasat o Ambulanta SAJ de la cea mai apropiata unitate medicala, Spitalul Brabova, iar la sosire au gasit copilul in stop cardio-respirator. Au inceput manevrele de resuscitare concomitent cu chemarea in sprijin a unei ambulante SMURD incadrata cu medic. Acestia au continuat manevrele de resuscitare, dar din nefericire nu s-a mai putut face nimic", a transmis ISU Dolj.

Potrivit reprezentantilor SAJ Dolj, copilul de trei ani ar fi fost vazut, in urma cu cateva saptamani, de medicul de familie, care le-ar fi recomandat parintilor sa-l duca la spital pentru ca tusea foarte rau. Acestia l-au tinut acasa, iar joi la pranz i-au administrat un antibiotic.

"Din spusele parintilor, la fata locului, copilul ar fi fost vazut de medicul de familie, in urma cu vreo trei saptamani, care ar fi recomandat o internare pentru ca tusea. Nu stim daca a luat antiobiotic. Cert e ca in cursul zilei de azi ar fi luat, fara consult medical, de la farmacie, si l-ar fi administrat la ora 12. Tusea, in ultimele zile, respira greu si nu mai manca. Nu s-au mai dus nici macar la medicul de familie sa-l consulte si la ora 18.33 au sunat ca e inconstient. Echipajul de la Ambulanta l-a gasit in stop cardio-respirator", a declarat, pentru MEDIAFAX, Traian Magala, purtatorul de cuvant al SAJ Dolj.

Politia a deschis o ancheta pentru moarte suspecta.

"In cauza se efectueaza cercetari pentru stabilirea cu exactitate a imprejurarilor producerii evenimentului. Din primele date nu ar parea sa fie urme de violenta, insa in urma cercetarilor se va stabili cu exactitate cauza decesului", a spus Cosmin Gradinaru, purtatorul de cuvant al IPJ Dolj.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#ambulanta moarte tuse dosar penal , #ANI