Malaimare: Sa vina Horia Georgescu din puscarie sa conduca Teatrul Masca. Eu vreau sa emigrez in Rusia

Vineri, 24 Aprilie 2015, ora 15:38
9973 citiri
Malaimare: Sa vina Horia Georgescu din puscarie sa conduca Teatrul Masca. Eu vreau sa emigrez in Rusia
Foto: Facebook/Mihai Malaimare

Actorul Mihai Malaimare, directorul si fondatorul Teatrului Masca, care a pierdut procesul cu ANI si nu mai poate ocupa functii publice timp de trei ani, a declarat ca nu ii ramane decat sa emigreze in Rusia, iar conducerea Masca poate sa o preia, din puscarie, Horia Georgescu.

Mihai Malaimare a pierdut, joi, definitiv procesul in care a contestat raportul Agentiei Nationale de Integritate (ANI) prin care s-a stabilit ca s-a aflat in stare de incompatibilitate intre anii 2008 si 2013, intrucat a fost atat membru titular al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), cat si manager, respectiv director al Teatrului Masca din Bucuresti.

Actorul Mihai Malaimare pierde definitiv procesul cu ANI

Actorul Mihai Malaimare, care este director si fondator al Teatrului Masca (o institutie publica de cultura aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti), a declarat vineri ca nu mai este nicio cale de atac in procesul sau cu ANI.

Mihai Malaimare a mai spus ca nu considera indreptatita decizia instantei.

"Nu o consider indreptatita, nici vorba. Singura chestiune care imi ramane de facut este sa emigrez si o voi face. Sa vina domnul Georgescu din puscarie sa conduca el Teatrul Masca, pentru ca el este cinstit", a spus Mihai Malaimare. Acesta s-a referit la Horia Georgescu, fostul presedinte al ANI, aflat in arest preventiv din 18 martie, intr-un dosar in care este acuzat ca a aprobat despagubiri pentru imobile supraevaluate.

Intrebat care sunt procedurile prin care trebuie sa paraseasca conducerea Teatrului Masca, in urma deciziei instantei, Mihai Malaimare a spus ca urmeaza sa aiba o discutie cu primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

"Am aflat decizia instantei ieri (joi, n.r.) si nu stiu care sunt exact procedurile. O sa discut cu primarul", a spus Mihai Malaimare.

Malaimare a insistat insa ca vrea sa plece din Romania si a precizat ca si-a propus sa emigreze in Rusia.

"E o chestiune serioasa. Vreau sa emigrez in Rusia si am sa ma duc. Am auzit ca l-au primit pe actorul acela francez (Gerard Depardieu, n.r.). Cred ca o sa ma primeasca si pe mine. Trebuie sa fie undeva in Siberia un teatru pe care sa-l aduc la viata. Eu stiu limba rusa, asa ca nu-i nicio problema", a spus Mihai Malaimare.

El a precizat ca ii felicita pe cei de la ANI, pentru ca au rezolvat marele sau caz de incompatibilitate.

"25 de ani am condus un teatru (Masca, n.r.), pe care l-am adus in fata. Nu ma impiedic de niste insi de doi bani, care au mintit in instanta, dar asta este justitia in Romania", a mai spus Malaimare.

Teatrul Masca a fost inaugurat pe 24 mai 1990. Ideea infiintarii unui nou teatru a aparut in decembrie 1989, atunci cand se prabusea un sistem si cand inclusiv arta isi punea problema renovarii. Anca Dana Florea, regizor, si Mihai Malaimare, actor la Teatrul National, la acea vreme si cadre didactice la IATC "I. L. Caragiale" Bucuresti, au decis atunci ca a venit momentul unui nou inceput, potrivit site-ului institutiei de cultura.

Judecatorii instantei supreme au dat castig de cauza inspectorilor de integritate, dupa ce actorul Mihai Malaimare a contestat raportul intocmit in cazul sau. Malaimare a contestat raportul mai intai la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), instanta care i-a respins actiunea, pe 19 iunie 2013. Decizia magistratilor de la CAB nu a fost definitiva, motiv pentru care actorul a facut recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

In urma analizarii dosarului, judecatorii i-au respins, joi, recursul lui Malaimare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Mihai Malaimare emigrat Rusia, #Mihai Malaimare proces ANI incompatibil , #ANI