Senatorul Eleonora-Carmen Harau, declarat incompatibil de ANI. Cum se apara

Vineri, 18 Mai 2018, ora 09:40
5941 citiri
Senatorul Eleonora-Carmen Harau, declarat incompatibil de ANI. Cum se apara
Foto: Facebook/Eleonora-Carmen Harau

Agentia Nationala de Integritate (ANI) sustine ca senatorul Eleonora-Carmen Harau s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 20 decembrie 2012 - 21 decembrie 2016, intrucat a detinut simultan calitatea de deputat si functia de cenzor supleant la Ameritech SA.

De asemenea, Eleonora-Carmen Harau s-a aflat in incompatibilitate si in perioada 21 decembrie 2016 - 05 mai 2017, intrucat a detinut simultan calitatea de senator si functia de cenzor supleant la aceeasi societate comerciala, se arata intr-un comunicat ANI citat de Agerpres.

"Intrucat persoana evaluata nu a mentionat in declaratiile de interese depuse in calitate de deputat si de senator functia de cenzor supleant la Ameritech SA, ANI a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea infractiunii de fals in declaratii prevazuta de dispozitiile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal", se arata in comunicat.

ANI precizeaza ca senatorul a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Potrivit sursei citate, Eleonora-Carmen Harau nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere in exercitarea dreptului la aparare.

Cum se apara senatorul

Carmen Harau a declarat ca atunci cand a intrat in politica, in 2012, calitatea sa de cenzor supleant expirase de ani de zile.

"Eu in 2012 am venit in politica din zona antreprenoriala, am avut mai multe societati comerciale. In legatura cu aceasta pozitie de cenzor supleant, la momentul la care am intrat in politica, cenzoratul acesta exprirase de doi ani.

Inspectorul ANI ori nu a observat, nu pot pune la indoiala buna sa credinta, dar nu a vazut ca acel cenzorat expirase. E o problema care ar fi putut fi lamurita daca inspectorul ANI ar fi fost mai atent, eu, fara discutie, nu am nicio emotie", a declarat Carmen Harau la Realitatea TV.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#Harau incompatibil ANI, #ANI incompatibilitate senator Harau , #ANI