Program special la Timisoara dedicat implinirii a 28 de ani de la Revolutia Romana

Sambata, 16 Decembrie 2017, ora 09:44
2845 citiri
Program special la Timisoara dedicat implinirii a 28 de ani de la Revolutia Romana
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatile timisene si asociatiile de revolutionari au pregatit un program special dedicat marcarii a 28 de ani de la inceputul Revolutiei Romane de la Timisoara.

Astfel, sambata, de la ora 11:00, la Primaria Timisoara va avea loc sedinta festiva de comemorare a eroilor marcandu-se astfel inceputul acestui program special. La ora 13:00, la Opera Romana va fi deschisa expozitia de arta plastica cu tema "Revolutie - Libertate", dar si premierea participantilor la concursul de istorie "Revolutia Romana din decembrie 1989 in viziunea elevilor timisoreni".

Seara, la 20:00, in Piata Victoriei este programat Marsul Libertatii, un omagiu adus celor cazuti pe traseul Opera-Catedrala-Opera. Si tot sambata seara va avea loc si ceremonia de aprindere a candelelor in memoria victimelor Revolutiei Romane pe platoul din fata Operei. Candelele vor fi asezate in forma de cruce si va fi aprinsa cate o candela pentru fiecare erou cazut in timpul evenimentelor din decembrie 1989.

La ora 23.45, la Biserica Martirilor va fi oficiata o liturghie in memoria eroilor martiri.

Duminica, evenimentele dedicate Revolutiei incep la ora 10.00, cand la Catedrala Mitropolitana are loc o slujba de pomenire a eroilor martiri si vor fi depuse coroane de flori. La ora 12:00, la Biserica Martirilor vor fi pomeniti eroii martiri si de asemenea vor fi depuse coroane de flori.

La ora 13:00, la Cimitirul Eroilor este programat parastasul eroilor martiri si se vor depune coroane de flori la Monumentul Revolutiei, iar la ora 19:00 la Catedrala Mitropolitana va avea loc un moment de reculegere cand lumanari cu chipul eroilor martir vor fi aprinse si asezate pe treptele Catedralei.

La Timisoara, in 20 decembrie, la ora 12.00, la fel ca in fiecare an, sirenele antiaeriene vor rasuna timp de trei minute, asa cum se intampla an de an de la Revolutie. Seara, de la ora 20:00, Primaria Timisoara a pregatit un concert rock, "Rock pentru Revolutie", dedicat eroilor martiri. Vor participa trupele Phoenix, Pro Musica si Vest Phoenix Cover.

In 21 decembrie sunt programate lansari de carte si adunari festive ale revolutionarilor, iar in data de 22 decembrie, intre orele 12.00 si 14.00 la Biserica Martirilor, Cimitirul Eroilor si Catedrala Mitropolitana vor fi depuse coroane de flori din partea Fundatiei Nationale a Revolutiei din Decembrie 1989 si Asociatia "Victoria".

Programul dedicat Revolutiei Romane de la Timisoara, din Decembrie 1989 se va incheia cu un spectacol comemorativ la Filarmonica "Banatul".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#revolutie Timisoara 1989 , #ANI