Seful ANI, Horia Georgescu, acuza Antena 3

Vineri, 07 Iunie 2013, ora 18:00
1905 citiri
Seful ANI, Horia Georgescu, acuza Antena 3

Presedintele Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, acuza Antena 3 ca a derulat si impotriva sa o campanie de linsaj mediatic, mentionand ca postul ar trebui sanctionat de CNA.

Declaratiile lui Georgescu, facute la Digi 24, vin in contextul in care moderatorii Antenei 3 se afla in atentia Inspectiei Judiciare, ca urmare a unei plangeri facute de Consiliul Superior al Magistraturii fata de campania de denigrare dusa de postul de televiziune.

"Repet, este o situatie generalizata, nu este numai CSM-ul care a fost atacat, nu doar procurorii sau judecatorii. Eu, personal, am observat chiar si dupa ce anumite lucruri au fost clarificate, atacurile au continuat", a acuzat presedintele ANI.

Lovitura incasata de Antena 3: CSM face plangere impotriva postului de televiziune

"In mod evident, imaginea mi-a fost afectata si prejudiciile pe care le-am suferit si eu si familia mea sunt de nerecuperat. Este singurul instrument pe care il am la dispozitie sa ma indrept spre un instrument de judecata si cred ca justitia romana va face dreptate in acest caz. Eu cred ca demnitarii sunt datori sa raspunda pentru munca pe care o fac in fiecare zi. Dar de aici pana la viata privata, la felul in care arata o persoana, atacuri legate de familia acestei persoane ... acestea sunt dincolo de orice limita a libertatii de exprimare.

Avem si institutii care nu sunt eficiente. Eu cred ca legea audiovizualului este suficienta, dar trebuie ca aceasta institutie, CNA-ul, sa puna in aplicare sanctiunile pe care le are la dispozitie", a subliniat Georgescu.

Moderatorii Antenei 3 se afla in atentia Inspectiei Judiciare, ca urmare a unei plangeri facute de Consiliul Superior al Magistraturii fata de campania de denigrare dusa de postul de televiziune.

Astfel, CSM a facut o plangere fata de campania denigratoare din ultimele zile, dupa izbucnirea scandalului in care a fost implicat Sorin Alexandrescu, se arata intr-un comunicat CSM, remis Ziare.com.

Basescu a reclamat Antena 3 la CNA

De asemenea, presedintele Traian Basescu a depus doua sesizari la Consiliul National al Audiovizualului in care reclama faptul ca la postul Antena 3 s-au adus acuzatii nefondate cu privire la o implicare a sa in arestarea lui Sorin Alexandrescu.

Sesizarile presedintelui vin in urma unor dezbateri televizate la posturile trustului Intact care au durat toata saptamana in care Sorin Alexandrescu s-a aflat in arest preventiv si in care Traian Basescu a fost acuzat ca ar manevra DNA, serviciile secrete si judecatorii cu scopul de a distruge trustul Intact.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Georgescu ANi ataca Antena 3, #Antena3 linsaj ANI Georgescu , #ANI