Seful ANI: In cazul Diaconu, vom utiliza toate instrumentele sa nu candideze

Vineri, 28 Martie 2014, ora 15:27
2644 citiri
Seful ANI: In cazul Diaconu, vom utiliza toate instrumentele sa nu candideze
Foto: luju.ro

Presedintele Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a declarat vineri ca, in cazul in care Biroul Electoral Central va valida candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare, ANI va utiliza toate instrumentele juridice pe care le are pentru ca hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa fie pusa in aplicare.

"Vom utiliza toate instrumentele juridice pe care le avem, pana la urma nu este vorba de candidatura domnului Diaconu, este vorba de decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care este obligatorie pentru toata lumea. Sunt multe candidaturi, ANI nu se raporteaza la o persoana anume, ci se raporteaza la o decizie a justitiei care trebuie pusa in aplicare ca in orice stat de drept cu valori democratice solide, membre ale UE si NATO", a declarat Georgescu.

Seful ANI a participat vineri la seminarul "Masuri anti-frauda privitoare la achizitiile publice din Piata Unica a Uniunii Europene. Solutii legislative, institutionale si tehnice", organizata de Partnership for Social Development (Croatia) si Expert Forum (Romania).

Diaconu, despre contestarea candidaturii sale la PE: Foarte bine, asta si vreau, judecata

Miercuri, Horia Georgescu i-a transmis judecatorului Florentin Dragut, presedintele Biroului Electoral Central, ca Mircea Diaconu nu indeplineste conditiile legale pentru validarea candidaturii acestuia pentru Parlamentul European.

Conform unui comunicat de presa, Georgescu invoca in acest sens mai multe acte normative, dar si decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 3104/2012, definitiva si irevocabila, prin care a fost respins recursul formulat de Mircea Diaconu fata de raportul prin care ANI a constatat incompatibilitatea sa, intrucat a fost in acelasi timp senator si director al Teatrului "C.I. Nottara".

ANI cere BEC sa nu permita inscrierea lui Mircea Diaconu pentru alegerile europarlamentare

Horia Georgescu preciza ca o eventuala decizie de validare a candidaturii lui Mircea Diaconu ar fi de natura sa incalce principiile suprematiei interesului public si integritatii in exercitarea functiei publice.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Horia Georgescu ANI Mircea Diaconu, #Georgescu ANI Mircea Diaconu candidatura, #Georgescu Diaconu ANI BEC validare candidatura , #ANI