Seful ANI: Investigam in prezent senatori, deputati si ministri

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 22:00
1974 citiri
Seful ANI: Investigam in prezent senatori, deputati si ministri
Foto: Arhiva

Agentia Natioanala de Integritate are in derulare in prezent investigatii care vizeaza senatori, deputati si ministri, a declarat vineri, Alexandru Macovei, seful ANI.

ANI are in lucru 4.500 de dosare de pe tot palierul decizional, de la micii functionari publici pana la demnitari, a mai spus seful ANI. Alexandru Macovei a confirmat, la TVR Info, si faptul ca Agentia deruleaza investigatii in zona Ministerului Dezvoltarii, dar nu a oferit detalii in acest sens.

Agentia are 39 de dosare incheiate deja, care se refera la senatori si deputati gasiti in incompatibilitate, conflicte de interese, iar pentru unii dintre ei s-a cerut si confiscarea averii, a precizat Macovei, in cadrul emisiunii Info Expres.

"Din nefericire, nu avem instrumente pentru a scurta durata proceselor in instanta, speram intr-o reforma a justitiei in asa fel incat ANI, DNA sa se conecteze cu judecatorii incat sa avem rezultate si sa nu asteptam ani in sir pentru o decizie.

Cea mai mare problema cu care s-a confruntat Agentia a fost bugetul, iar a doua mare

problema o reprezinta presiunile politice, mai ales din partea Parlamentului, a legislatorilor, care avand in mana parghiile modificarii legii ANI au incercat fara succes sa faca presiuni inclusiv asupra inspectorilor care ii investigau", a explicat presedintele Agentiei Nationale de Integritate.

Alexandru Macovei a mai spus ca in cazul fostei sefe a SGG este greu de spus

cat vor dura actiunile in instanta pentru ca investigatia nu este finalizata: "Doamna

Andreescu nu a sesizat ANI, ci a solicitat un punct de vedere de la ANI".

Daniela Andreescu a fost revocata vineri de la conducerea Secretariatului General al

Guvernului. Premierul Emil Boc a sustinut ca a hotarat revocarea din functie a sefului SGG pe baza unei "decizii administrative suverane", fara sa primeasca vreo informare din partea Agentiei Nationale de Integritate.

Guvernul a fost informat oficial de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI) ca exista premise pentru incalcarea legislatiei privind conflictul de interese de catre seful SGG, Daniela Andreescu, prin spatiul RA-APPS atribuit sotului acesteia.

Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
#ANi deputati ministri senatori, #Macovei sef Ani, #Daniela Andreescu ANI , #ANI