Sindicalistul Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, declarat incompatibil de ANI

Miercuri, 18 Iunie 2014, ora 16:27
2264 citiri
Sindicalistul Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, declarat incompatibil de ANI
Foto: turdalive.ro

Bogdan Hossu, liderul Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel Alfa", este acuzat de Agentia Nationala de Integritate (ANI) ca a incalcat regimul incompatibilitatilor, el exercitand simultan mai multe functii publice, printre care si cea de membru titular in C.A al Societatii Romane de Radiodifuziune (S.R.R.).

Intr-un comunicat remis presei de ANI se arata ca, incepand din 29 iunie 2010, Bogdan Hossu a detinut simultan atat functia de membru titular in CA al SRR, cat si functiile de administrator, presedinte si membru in Consiliul de Administratie in cadrul mai multor societati comerciale, precum si functia de lider al "Cartel Alfa", fiind "angajat cu contract individual de munca pe perioada determinata, aferenta mandatului de presedinte".

Inspectorii de integritate au constatat ca Hossu a incalcat, astfel, dispozitiile art. 84 din Legea nr. 161/2003, potrivit carora "Functia de membru al Guvernului este incompatibila cu [...] functia de [...] administrator [...] la societatile comerciale".

De asemenea, in perioada 29 iunie 2010 - 01 septembrie 2011, Bogdan Hossu a fost atat membru in CA al SRR, cat si al plenului Consiliului Economic si Social.

Conform art. 99 din Legea nr. 161/2003, "Persoanelor care exercita urmatoarele demnitati publice si functii publice de autoritate din cadrul autoritatilor si institutiilor aflate exclusiv sub control parlamentar: [...] membrii [...] comitetelor directoare ale [...] Societatii Romane de Televiziune, ale Societatii Romane de de Radiodifuziune, li se aplica [...] regimul incompatibilitatilor prevazut [...] pentru ministri si, respectiv, secretari de stat", se mai arata in comunicatul remis presei de ANI.

Conform legii, Bogdan Hossu a avut un termen de 60 de zile pentru a opta intre functiile publice detinute, lucru pe care nu l-a facut.

"Dupa expirarea termenului prevazut la alin. (5), daca starea de incompatibilitate continua sa existe, persoana care ocupa functia sau demnitatea publica este considerata demisionata din aceasta functie. Demisia se aduce la cunostinta Camerei Deputatilor si, respectiv, Senatului. Hotararea Camerei prin care se constata demisia se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I", se mai arata in lege.

Bogdan Hossu a fost informat despre declansarea procedurilor si a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.

In cazul in care raportul ANI va ramane definitiv, Hossu nu va mai putea exercita sau ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Bogdan Hossu incompatibil, #lider Cartel Alfa incompatibil , #ANI