Sorin Rosca Stanescu: ANI nu ar trebui sa existe, ar trebui restructurata sau desfiintata!

Marti, 15 Ianuarie 2013, ora 21:37
4321 citiri
Sorin Rosca Stanescu: ANI nu ar trebui sa existe, ar trebui restructurata sau desfiintata!
Foto: B1 Tv

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu considera ca Agentia Nationala de Integritate nu ar tebui sa existe si ar trebui "fie desfiintata, fie restructurata" sau "coafata".

Parlamentatul liberal sustine astfel afirmatiile colegului sau de partid, deputatul George Becali. Declaratiile lui Rosca Stanescu au fost facute marti, intr-o emisiune la B1 Tv.

"Agentia Nationala pentru Integritate nu ar trebui sa existe si, in ceea ce ma priveste (...), sustin un program al USL, pentru ca in programul USL se exprima semne de intrebare vizavi de acest experiment facut in Romania, cu ANI.

Fondul problemei este daca aceasta institutie se justifica sau nu. (...) Nu se justifica, pentru ca incompatibilitatile pot fi oricand constatate de unul dintre cele doua parchete - de DNA sau de DIICOT", a declarat senatorul.

Acesta a subliniat ca ANI face parte dintre institutiile despre care s-a discutat in USL in legatura cu desfiintarea sau restructurarea lor.

"Au fost dezbateri in partid si in PNL si in PSD, si in interiorul coalitiei, in legatura nu numai cu ANI, ci si cu mai multe institutii care trebuie fie desfiintate, fie restructuate. (..) Desfiintam sau nu desfiintam ANI sau il coafam sau il restructuram, asta e o discutie care va avea loc si e necesara in interiorul grupului parlamentar", a precizat Sorin Rosca Stanescu.

Deputatul PSD Marian Neacsu a dezmintit insa afirmatiile senatorului liberal, afirmand ca subiectul desfiintarii ANI nu face parte din programul USL si nu au fost discutii pe tema aceasta.

In plus, senatorul PNL a mai spus, tot marti, ca doreste reducerea atributiilor CNA, acestea urmand sa fie strict tehnice.

Becali pune piciorul in prag in comisia juridica: Nu imi convine mentalitatea de vasal! (Video)

Liberalul Gigi Becali, proaspat membru al comisiei juridice din Camera Deputatilor, a decis sa puna piciorul in prag, spunand ca nu il intereseaza punctul de vedere al ANI si ca el nu mai suporta "sclavagismul" din Romania.

"Se punea problema sa cerem un punct de vedere al ANI despre o anumita problema. Noi, daca suntem comisia juridica a Parlamentului si punem aviz pentru anumite legi, cum poate interpreta o agentie mai bine legea decat noi, comisia juridica?

Consider ca, daca cerem acel punct de vedere, deja demonstram o slabiciune si dam un semnal publicului ca suntem o comisie a Parlamentului care nu suntem competenti, o subordonare. Noi nu ne putem subordona. ANI trebuie sa ceara de la noi puncte de vedere. Nu mai suport in Romania comportamentul asta de supunere, de sclavagism", a declarat deputatul PNL.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Sorin Rosca Stanescu existenta ANI, #Sorin Rosca Stanescu desfiintare ANI, #Rosca Stanescu ANI, #Gigi Becali ANI, #USL desfiintare ANI , #ANI