Toni Grebla (PSD): Nu se pune in discutie functionarea ANI, nu i se modifica atributiile

Miercuri, 16 Ianuarie 2013, ora 13:03
2694 citiri
Toni Grebla (PSD): Nu se pune in discutie functionarea ANI, nu i se modifica atributiile
Foto: B1TV

Senatorul PSD Toni Grebla, vicepresedinte al Comisiei Juridice, declara ca nu exista in acest moment discutii in legatura cu desfiintarea sau modificarea competentelor Agentiei Nationale de Integritate.

"In urma cu un an si jumatate, Agentia Nationala de Integritate si-a 'reluat' activitatea, dupa decizia Curtii Constitutionale, cu puteri sporite. Guvernul a facut eforturi in asa fel incat bugetul si structura de personal a agentiei sa fie cele corespunzatoare, astfel incat nu exista niciun argument astazi pentru a pune in discutie legalitatea functionarii ANI. Ea trebuie sa existe, cel putin pentru perioada urmatoare, fiind una din institutiile cu atributii de lupta impotriva coruptiei", a declarat senatorul Toni Grebla pentru Ziare.com.

Intrebat daca exista totusi dezbateri in legatura cu modificarea atributiilor ANI, in interiorul USL sau al comisiilor juridice din cele doua camere parlamentare, acesta a negat.

"Nu, dupa stiinta mea nu exista. Si nu exista nici vreo propunere din partea Consiliului National de Integritate in sensul schimbarii atributiilor, a modificarii competentelor, in general, a schimbarii legii de organizare si functionare. Deci, din acest punct de vedere nici ANI si nici Guvernul nu intentioneaza vreo modificare", a explicat vicepresedintele comisiei juridice a Senatului.

In schimb, Toni Grebla s-a aratat convins ca parlamentarii vor vota modificarea Statutului senatorilor si deputatilor astfel incat cei declarati definitiv incompatibili sa isi piarda imediat mandatul, fara sa mai fie nevoie de un acord al plenul camerei sa pana acum, cel mai scandalos fiind cazul senatorului PNL Mircea Diaconu, a carui revocare a fost respinsa prin vot de colegii din parlament desi fusese declarat incompatibil de instanta.

"Modificarea va trece pentru ca incompatibilitatea opereaza automat la data ramanerii definitive a procesului verbal de constatare a incompatibilitatii, fie prin neatacarea raportului ANI, fie dupa ramanerea definitiva a acestuia in instanta. El opereaza de drept, este o simpla formalitate ca Senatul sau Camera Deputatilor sa ia act de faptul ca mandatul a incetat la data respectiva", a sustinut senatorul PSD.

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a declarat marti ca exista dezbateri in PNL, in PSD si in USL in legatura cu desfiintarea sau "coafarea" nu doar a Agentiei Nationale de Integritate, ci si a altor institutii, acest lucru figurand inclusiv in programul de guvernare cu care USL a castigat alegerile din 9 decembrie.

"Agentia Nationala pentru Integritate nu ar trebui sa existe si, in ceea ce ma priveste (...), sustin un program al USL, pentru ca in programul USL se exprima semne de intrebare vizavi de acest experiment facut in Romania, cu ANI", a declarat Rosca Stanescu.

Sorin Rosca Stanescu: ANI nu ar trebui sa existe, ar trebui restructurata sau desfiintata!

De aceeasi parere este si deputatul PNL Gigi Becali, membru al comisiei juridice din Camera Deputatilor.

Becali isi ascunde banii de ANI: Daca ma da in judecata, declar legea neconstitutionala

Becali pune piciorul in prag in comisia juridica: Nu imi convine mentalitatea de vasal!

Acesta a anuntat, vineri, ca nu isi va declara banii detinuti in conturile bancare nici daca ANI "se da peste cap", mentionand ca daca Agentia il va trimite in judecata va declara legea de functionare a ANI neconstitutionala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Toni Grebla desfiintare ANI, #desfiintare Agentia Integritate, #Rosca Stanescu desfiintare ANI, #Becali desfiintare ANI , #ANI
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Domnul Toni Grebla ne arunca praf in ochi!