Ziare.com

Vasile Astarastoaie a pierdut procesul cu ANI la Curtea de Apel

Joi, 23 Mai 2013, ora 13:59

   

Vasile Astarastoaie a pierdut procesul cu ANI la Curtea de Apel
Curtea de Apel Pitesti a respins contestatia depusa impotriva raportului Agentiei Nationale de Integritate de catre presedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoae, raport in care era acuzat de conflict de interese.

Decizia poate fi contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Contactat de B1TV, Astarastoae a refuzat sa comenteze decizia judecatorilor pitesteni, dar a anuntat ca o va contesta la Inalta Curte.

Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma evaluarilor facute la sfarsitul anului 2011, ca Vasile Astarastoae, in calitate de director la Institutul de Medicina Legala Iasi si rector al Universitatii de Medicina si Farmacie "Grigore Popa" a semnat un numar de 10 contracte de prestari servicii intre cele doua institutii, in valoare totala de circa 200.000 de lei.

Contractele respective ar fi fost semnate fie de el personal, fie de fiica sa, ceea ce, conform legislatiei in vigoare, se incadreaza in definitia conflictului de interese.

Vasile Astarastoae a contestat raportul ANI, iar ulterior Agentia a cerut stramutarea dosarului de la Iasi, unde acesta este extrem de cunoscut, iar ICCJ a decis judecarea dosarului la Pitesti.

In cazul in care Inalta Curte va mentine decizia Curtii de Apel Pitesti, Vasile Astarastoae nu va mai putea ocupa o functie publica timp de 3 ani.

C.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 912 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor