Ambasadorul britanic: Romania a facut eforturi mari pentru a combate coruptia. Mai are de lucrat sa finalizeze reformele

Marti, 20 Septembrie 2016, ora 20:35
2799 citiri
Ambasadorul britanic: Romania a facut eforturi mari pentru a combate coruptia. Mai are de lucrat sa finalizeze reformele
Foto: Facebook/Ambasada Marii Britanii

Romania a facut eforturi mari pentru a combate coruptia, dar mai are de lucrat pentru a finaliza reformele din ultimii ani, a declarat marti ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Paul Brummell.

"Romania, alaturi de partenerii sai internationali, a facut eforturi mari pentru a combate coruptia. Romania a intrat in Uniunea Europeana cu promisiunea de a lupta pentru o societate mai curata si mai putin corupta. Aceasta se reflecta in MCV, prin care se angajeaza sa reformeze sistemul judiciar, sa combata coruptia la toate nivelurile si sa stabileasca o Agentie de Integritate.

Romania a facut progrese majore in toate aceste aspecte, dar mai are mult de lucrat pentru a finaliza reformele din ultimii ani", a subliniat Paul Brummell, in cadrul unui eveniment organizat de europarlamentarul Monica Macovei, dedicat tematicii anticoruptiei in sectorul privat.

Ambasadorul Olandei: Nu exista state fara coruptie. Acest fenomen din sistemul de sanatate e o realitate in multe tari

Ambasadorul britanic a adaugat ca un pas important il reprezinta adoptarea de catre Executivul de la Bucuresti a Strategiei Nationale Anticoruptie pentru urmatorii patru ani de zile, document care, a spus el, se concentreaza pe "o mai mare transparenta si masuri de crestere a integritatii in institutiile publice, dar si o atentie mai mare acordata educatiei in spiritul anticoruptiei".

Brummell a subliniat ca Marea Britanie are adoptata din 2010 o Lege anti-mita, care introduce, printre altele, sanctiuni pentru companii in cazul in care se constata "esecul de a preveni coruptia care are loc in numele companiei".

Oficial american: Admiram lupta impotriva coruptiei in Romania

El a adaugat ca Marea Britanie incurajeaza autoritatile din Romania sa dezbata si sa adopte cele mai eficiente modele de prevenire si combatere a coruptiei.

"Sunt convins ca Marea Britanie este si poate fi in continuare un prieten si un partener de incredere al Romaniei, pentru progresul necesar in directia dorita de majoritatea cetatenilor sai", a spus ambasadorul britanic la Bucuresti.

La dezbatere au participat ministrul Justitiei, Raluca Pruna, ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Hans Klemm, experti straini in lupta anticoruptie, reprezentanti ai ONG-urilor si ai Camerei de Comert Britanico-Romane (BRCC).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ambasador Marea Britanie coruptie , #anticoruptie