Doi angajati ai Centrului de Transfuzii Craiova care ar fi vandut pungi cu sange au fost retinuti

Joi, 16 Martie 2017, ora 09:58
2362 citiri
Doi angajati ai Centrului de Transfuzii Craiova care ar fi vandut pungi cu sange au fost retinuti
Foto: captura video Digi 24

Cei doi angajati ai Centrului Regional de Transfuzii Sangvine Craiova suspectati ca vindeau pungi de sange catre apartinatorii pacientilor ce urmau sa fie operati au fost retinuti, in noaptea de miercuri spre joi, de catre procurorii Parchetului Tribunalului Dolj.

Asistentul Cristian Cosmin Magaon, in varsta de 24 de ani, si registratorul Mihaela Oprisan, in varsta de 33 de ani, au fost audiati, miercuri, mai bine de opt ore de procurorii Parchetului, iar la final magistratii au decis retinerea celor doi pentru 24 de ore.

Joi, cei doi vor fi dusi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventiva, fiind suspectati de luare de mita.

Ofiteri de politie judiciara ai Directiei Generale Anticoruptie-Structura Centrala si Serviciul Judetean Anticoruptie Dolj au facut miercuri mai multe perchezitii la Centrul Regional de Transfuzii Sangvine din Craiova, acestea incheindu-se dupa aproximativ trei ore.

Conform anchetatorilor, asistentul medical a fost prins in flagrant in timp ce primea suma de 200 de lei de la un investigator sub acoperire pentru a furniza doua unitati de sange necesare unui pacient pentru o interventie chirurgicala.

"In fapt, in cursul lunii martie 2017, M.C.C. in colaborare cu O.M.G., registrator la aceeasi unitate medicala, pe fondul lipsei de sange necesar interventiilor chirurgicale, a primit in repetate randuri, de la investigatori sub acoperire ai D.G.A., diferite sume de bani pentru a facilita obtinerea respectivelor unitati de sange", au precizat reprezentantii Directiei Generale Anticoruptie - Structura Centrala.

Amintim ca, la sfarsitul lunii februarie, politistii au demarat o ancheta la Spitalul Municipal Filantropia din Craiova, dupa ce conducerea a anuntat ca doi pacienti au murit in conditii suspecte.

Astfel, dintre cei 12 pacienti internati care primisera transfuzii de sange, la 6 au aparut reactii adverse, iar doi au murit la cateva ore dupa ce au primit sangele.

Ulterior, spitalul a fost amendat cu 25.000 de lei, iar un medic si trei asistenti au fost sanctionati, dupa un control al inspectorilor Directiei de Sanatate Publica Dolj.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#angajati Centru Transfuzii Craiova retinuti, #perchezitii Centru Transfuzii Craiova, #trafic sange Centru Transfuzii Craiova , #anticoruptie